Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mindenszentek Főünnepe

2015.11.04

Mindenszentek főünnepe

2015. november 1.

Ünnepek, emléknapok:

         Hétfő (november 2.):                            Halottak napja

Szerda (november 4.):                 Borromeo Szent Károly püspök emléknapja

         Csütörtök (november 5.):           Szent Imre herceg ünnepe

 

  1. November 1-jén első vasárnap van. A bábonyi kápolnában a szentmise 1500 órakor kezdődik. A plébániatemplomban 1700 órakor a szentségimádás elmarad, szentmise lesz 1800 órakor.
  2. November 1-jén, vasárnap 1600 órakor a tabi temetőben a keresztnél ökumenikus áhítat lesz.
  3. November 2-a Halottak napja. Akik meglátogatnak egy templomot vagy kápolnát, teljes búcsút nyerhetnek a szokott feltételekkel. A látogatáskor egy Miatyánkot és egy Hiszekegyet kell elimádkozni. Ez a búcsú elnyerhető a megelőző vagy a következő vasárnapon és Mindenszentek ünnepén is. Ezen a napon csak 1800 órakor lesz szentmise.
  4. November 6-án elsőpéntek, délelőtt a betegeket látogatását és gyóntatását végzem, majd 1730 órától gyónási alkalmat biztosítunk, 1800 órakor pedig szentmise lesz.
  5. Immár hagyományosan az idei évben is megrendezzük az adventi vásárt. A vásár bevételét jótékony célra fordítjuk. Célunk, hogy a nyáron minél több gyermek pihenését segítsük plébániai táborunkban. Az ott árult portékákat saját kezűleg készítjük. Ezért kéréssel fordulunk Önökhöz, ha kedvet éreznek, vagy támogatni szeretnék ezt a kezdeményezést, segítsenek. Olyan saját kezűleg készített dísztárgyat, apróságot (képeslap, apró játék, gyöngyékszer, kopogtató, asztali dísz, karácsonyfadísz, könyvjelző, karácsonyi finomság stb.) várunk, amelyet a vásáron árusíthatunk. Kérjük, hogy ezeket a tárgyakat juttassák el hozzánk. Akinek kedve van a szervezésben és a lebonyolításban segíteni, örömmel fogadjuk, és jelentkezhet nálunk. Gyűjtés és jelentkezés helye: Katolikus Iskolában Tóthné Margónál, vagy Hajduné Kocza Veránál a Bútorboltban. A fíliákat is kérjük, ahogy az elmúlt években is, készítsenek ajándékokat, és őket is várjuk nagy szeretettel.
  6. November 14-én Szent Gellért Római Katolikus Iskola szülői munkaközössége bált rendez az iskola éttermében. Sok szeretettel hívnak és várnak minden kedves egyházközségünkben élőt egy kellemes estére. Vacsorás jegy: 2200Ft, belépőjegy: 1000Ft és a támogatói jegy ára: 500Ft, amelyek megvásárolhatók a sekrestyében november 1-jétől.
  7. Azok, akik a jövő évre is szeretnének Új Ember, illetve Keresztény Élet újságokat előfizetni, szíveskedjenek jelezni a sekrestyében vagy a plébánián november végéig. Újság előfizetést a jövő évre – mint idén is – csak a teljes díj befizetésével áll módunkban elfogadni. Az éves díjakról hamarosan tájékoztatom a Testvéreket.
  8. November 7-én, szombaton a megyeri templomban a szentmise már 1500 órakor kezdődik.
  9. November 8-án, vasárnap a lullai a torvaji és a tabi templom felújítására adjuk adományainkat!