Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nagyböjt 3. vasárnap - 2015. március 8.

2015.03.08

Nagyböjt 3. vasárnap

2015. március 8.

 

  1. A mai vasárnap a lullai, torvaji és a tabi templomok felújítására adjuk adományinkat.

 

  1. Nagyböjt péntekjein este 5 órától keresztutat végzünk, a tavalyi évhez hasonlóan szeretnék kérni önként jelentkezőket, akik szívesen imádkoznának egy-egy stációt. Feliratkozni a sekrestyében lehet.

 

  1. Előre hirdetem, hogy a nagyböjti 3 napos lelkigyakorlatunk időpontja: március 15-16-17. Mindhárom este 6 órakor kezdődik a szentmise, amely előtt fél 6 órától gyónási alkalmat biztosítunk. A lelkigyakorlat végzésére Roca Dániel babócsai plébánost kértem fel. Kérem, apostolkodjunk ez ügyben, hogy minél nagyobb számban együtt lehessünk, felkészülve legnagyobb ünnepünkre, a Húsvétra.

 

  1. Lassan eljön az óvodai, iskolai beíratások időszaka, szeretettel kérem a kedves szülőket, hogy ne feledkezzenek meg gyermekeik vallásos nevelésére tett ígéretükről. A Katolikus Iskolában órarend szerint zajlik a hittan oktatás, heti két órában. Az Önkormányzati Iskolában 1-2-3. és 5-6-7. osztályokban válasszák gyermekeik számára adott nagy lehetőséget az órarend szerinti hit- és erkölcstan oktatást.

 

  1. Otthon lévő betegek húsvéti gyóntatását bejelenthetik a sekrestyében és a plébánián. Csak azokhoz áll módomban elmenni, akik ezt kérik. Tisztelettel kérem adjuk tovább!

 

  1. Szeretettel kérem a Testvéreket jelentkezzenek Passió éneklésre a Kántor Úrnál. Nem elfelejtve, ez egy szép szolgálat, mert aki énekel, az kétszeresen imádkozik.

 

  1. Húsvéti virágokra szánt adományaikat köszönettel fogadjuk a sekrestyében.

 

  1. Kedves Testvérek, ne felejtsenek el rendelkezni személyi jövedelemadójuk 2x 1 %-ról. Az egyik 1%-ot a Magyar Katolikus Egyház támogatására javasoljuk, melynek technikai száma 0011.

 

  1. Március 15-én, vasárnapra a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia gyűjtést hirdet minden katolikus templomban a kárpátaljai nehéz helyzetben lévő családok és az egyedülálló idős emberek megsegítésére. Erre a célra adjuk mi is perselyadományainkat.

 

  1. Egyházközségi zarándoklatot hirdetek május 9–14-ig San Giovanni Rotondo-Pompei-Roma útvonalon. Jelentkezni március 23-ig lehet, 200 euro előleg befizetésével, a sekrestyében vagy a plébánián. Részletek a faliújságon találhatók.