Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nagyböjt 4. vasárnap

2014.03.31

 Nagyböjt 4. vasárnap

2014. március 30.

 

1)     Előre hirdetem, hogy jövő vasárnap országos gyűjtés lesz a Szentföld javára. Így adjuk majd adományainkat!

2)     Szerdán kezdődik a nagyböjti 3 napos lelkigyakorlatunk: április 2-3-4. Mindhárom este 6 órakor kezdődik a szentmise, amely előtt fél 6 órától gyónási alkalmat biztosítunk. A lelkigyakorlat végzésére Varga Sándor jászkarajenői plébánost az ottani Katolikus Iskola lelki igazgatóját kértem fel. Kérem, apostolkodjunk ez ügyben, hogy minél nagyobb számban együtt lehessünk, felkészülve legnagyobb ünnepünkre, a Húsvétra.

3)     Pénteken a lelkigyakorlat záró napján családos keresztutat végzünk 5 órától, apostolkodjunk ez ügyben is, hogy ezen a szép napon egyházközségeink családjai részt vegyenek!

4)     Szeretettel kérem a Testvéreket, ha a lakást kinőtt zöldnövényei vannak, és azt felajánlaná a templom részére szívesen fogadnánk. (szobafenyő, pálma-félék stb.) A szentély díszítéséhez. Előre is hálásan köszönöm!

5)     Otthon lévő betegek húsvéti gyóntatását bejelenthetik a sekrestyében és a plébánián. Csak azokhoz áll módomban elmenni, akik ezt kérik. Tisztelettel kérem adjuk tovább!

6)     Május 2-án (péntek-hosszú hétvége) egyházközségi zarándoklatot hirdetek Szombathely - Mariazell útvonalon. Program: indulás kora reggel, Szombathelyen pihenő, majd továbbutazás Máriazellbe, amely egy darab magyar föld az Alpokban, a szentély egyik alapítója Nagy Lajos magyar király. Szentmise a kegytemplomban a csodatévő „celli Mária” szobránál, keresztút, majd szabadprogram. Hazautazás rövid pihenőkkel, visszaérkezés késő este. Részvételi díj: 12.000 Ft/fő amely tartalmazza az utazást, idegenvezetést. Jelentkezni lehet az összeg befizetésével a sekrestyében és a plébánián. Jelentkezési határidő: április 6-a vasárnap!

7)     Lassan eljön az óvodai, iskolai beíratások időszaka, szeretettel kérem a kedves szülőket, hogy ne feledkezzenek meg gyermekeik vallásos nevelésére tett ígéretükről. A Katolikus Iskolában órarend szerint zajlik a hittan oktatás, heti két órában. Az Önkormányzati Iskolában 1-2. és 5-6. osztályokban válasszák gyermekeik számára adott nagy lehetőséget az órarend szerinti hit- és erkölcstan oktatást.

8)     Kedves Testvérek, ne felejtsenek el rendelkezni személyi jövedelemadójuk 2x 1 %-ról. Az egyik 1%-ot a Magyar Katolikus Egyház támogatására javasoljuk, melynek technikai száma 0011.

9)     Szeretettel kérem a Testvéreket jelentkezzenek Passió éneklésre a Kántor Úrnál. Nem elfelejtve, ez egy szép szolgálat, mert aki énekel, az kétszeresen imádkozik.