Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Pünkösdvasárnap - 2014. június 8.

2014.06.09

 Pünkösdvasárnap

2014. június 8.

 

Ünnepek, emléknapok:

 

Szerda (június 11.): Szent Barnabás apostol

Péntek (június 13.): Páduai Szent Antal áldozópap és egyháztanító

 

1)     Ma a Sérsekszőlősi, a Zalai, a Tabi, és a Megyeri templomaink felújítására adjuk adományainkat. A Megyeri templomban június 21-én szentmise nem lesz, következő szentmise időpontja július 5-én este 6 órakor!!!

2)     Holnap Pünkösd másnapja (Pünkösdhétfő). Vasárnapi miserendet tartunk. Szentmisék lesznek, Lullán, Torvajon, és Tabon a szokott időpontokban.

3)     Június Jézus Szíve hónapja, a péntek esti szentmisék előtt fél 6 órától Jézus Szíve litániát imádkozunk.

4)     Június 12-én csütörtökre az esti szentmise utánra összehívom az egyházközségek területéről azokat, akik a Plébániatemplom búcsújának szervezésében és lebonyolításában szívesen kivennék részüket. Gondolok itt a faluk képviseletére, az ágakat szedőkre, a sátor állítókra, a sátordíszítőkre és mindazokra, akik vállalnának feladatot. A búcsú időpontja: június 22-én vasárnap 10 órakor kezdődő szentmise keretében lesz.

5)     Június 28-án (szombaton) a délelőtt fél 11 órás szentmise keretében a Kaposvári Székesegyházban Balás Béla megyéspüspök diakónussá szenteli a közösségünkhöz tartozó Németh Zsolt kispapunkat, amely ünnepünkre kellő számú jelentkező esetén autóbuszt indítunk. Jelentkezni a sekrestyében lehet!

6)      Egyházközségi zarándoklatot hirdetek Lengyelországba július 16-19 között, Részvételi díj: 55.000 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza az autóbusz közlekedést, idegenvezetést, szállást 3 éjszakára félpanzióval, 2-3 ágyas szállodai szobákban. A részvételi díj nem tartalmazza a BBP biztosítást, belépődíjakat  (kb. 70 PLN) Jelentkezési határidő: 2014. június 15.

Jelentkezni lehet: a sekrestyében és a plébánián! Információ a plébánia honlapján és a kihelyezett plakátokon olvasható!

7)     Előre hirdetem, hogy gyermekeinknek megszervezzük az első plébániai táborunkat, amelynek helyszíne a Háromfai plébánia lesz. A tábor időpontja: 2014. július 28-tól augusztus 2-ig tart. 10 hely van még, akik gondolkoznak.  Várom a 10-14 éves gyermekek jelentkezését a Katolikus iskolában Tóthné Margónál, az Önkormányzati iskolában Csirke Erikánál, valamint nálam a plébánián. A tábor összköltsége nagyon kedvezményesen 8000 Ft/fő, amely természetesen tartalmazza az utazást, a napi 4x-i ellátás valamint a szállás és egyéb programok költségeit is. A tábor költségeit a tanév végéig fizessék be a fenti személyeknél.

Bővebb információt olvashatnak a plébánia honlapján, a www.tabiplebania.hu címen valamint a faliújságokon.

8)     Idén is Szent Rita Katolikus Ifjúsági Tábor Újudvaron! Jelentkezni lehet Nyulné Németh Erikánál a katolikus iskolában június 26-ig. A jelentkezők részére szülői értekezlet lesz június 26-án 16.15-kor a katolikus iskolában.