Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Pünkösdvasárnap

2015.05.25

Pünkösdvasárnap

2015. május 24.

 

Ünnepek, emléknapok:

 

Kedd (május 26.):            Néri Szent Fülöp áldozópap emléknap

 

 

  1. Pünkösdhétfőn, Lullán, Torvajon és Tabon lesznek szentmisék a szokott időpontban.

 

  1. Május a Szűzanya hónapja, az esti szentmisék (hétfő, kedd, csütörtök, péntek, és vasárnap) előtt fél 6 órától májusi litániát imádkozunk, szeretettel hívom és várom a Testvéreket!

 

  1. Május 26-án kedden az esti szentmise utánra összehívom az egyházközségek területéről azokat, akik a Plébániatemplom búcsújának szervezésében és lebonyolításában szívesen kivennék részüket. Gondolok itt a faluk képviseletére, az ágakat szedőkre, a sátor állítókra, a sátordíszítőkre és mindazokra, akik vállalnának feladatot. A búcsú időpontja: június 7-én vasárnap 10 órakor kezdődő szentmise keretében lesz.

 

  1. A Plébániatemplom búcsúján, elsőáldozó ruhában várom a gyerekeket, valamint hitoktatóimat, délelőtt negyed 10 órára, hogy a mise előtt tudjunk még próbálni! Kérem, hogy virág szirmokat kis kosárban hozzanak magukkal, amelyet majd az Oltáriszentség előtt hintenek!

 

  1. Június 27-én (szombaton) a délelőtt 10 órás szentmise keretében a Szent László történelmi emlékhelyen, Somogyváron, Balás Béla megyéspüspök áldozópappá szenteli a közösségünkhöz tartozó Németh Zsolt kispapunkat, amely ünnepünkre autóbuszt indítunk. JELENTKEZNI A SEKRESTYÉBEN LEHET! Nagyon örülnék, ha szép számmal képviselnénk az Egyházközséget. Jelentkezni a sekrestyében lehet!

 

  1. Jövő vasárnap Szentháromság vasárnapja lesz.

 

  1. Új ember és Keresztény élet újságokat vigyük el az újságos polcról.