Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szentháromság vasárnap - 2014. június 15.

2014.06.15

 Szentháromság vasárnapja

2014. június 15.

Ünnepek, emléknapok:

Szombat (június 21.): Gonzága Szent Alajos szerzetes emléknap

 

1)     Hálaadó tanévzáró szentmisét, Te Deumot tartunk június 18-án, szerdán 16. 15 órakor a plébániatemplomban. Mindenkit szeretettel hívunk és várunk!

 

2)     Június 18-tól a szerda reggeli szentmisék, az új tanév kezdetéig reggel 7 órakor kezdődnek!

 

3)     A Megyeri templomban június 21-én szentmise nem lesz, következő szentmise időpontja július 5-én este 6 órakor!!!

 

4)     Június Jézus Szíve hónapja, a péntek esti szentmisék előtt fél 6 órától Jézus Szíve litániát imádkozunk.

 

5)     Plébániatemplom búcsújának időpontja: június 22-én vasárnap 10 órakor kezdődő szentmise keretében lesz. Kérem, hogy a gyermekek virágszirmokat hozzanak és az Oltáriszentség előtt hintsék majd a körmenet során. Ezen a napon este 6 órakor is lesz szentmise a plébániatemplomban.

 

6)     Június 28-án (szombaton) a délelőtt fél 11 órás szentmise keretében a Kaposvári Székesegyházban Balás Béla megyéspüspök diakónussá Németh Zsolt kispapunkat, amely ünnepünkre autóbuszt indítunk. Kérem, akik jelentkeztek fizessék be az összeget 1200 Ft-ot. Az autóbusz a Galéria elől indul 9 órakor.

 

7)      Egyházközségi zarándoklatot hirdetek Lengyelországba július 16-19 között, Részvételi díj: 55.000 Ft/fő, 10 szabad hely van, akik esetleg még gondolkoznak! Ha az összeget befizetni még nem tudják, akkor is iratkozzanak fel a sekrestyében.

 

8)     Előre hirdetem, hogy gyermekeinknek megszervezzük az első plébániai táborunkat, amelynek helyszíne a Háromfai plébánia lesz. A tábor időpontja: 2014. július 28-tól augusztus 2-ig tart. 10 hely van még, akik gondolkoznak.  Várom a 10-14 éves gyermekek jelentkezését a Katolikus iskolában Tóthné Margónál, az Önkormányzati iskolában Csirke Erikánál, valamint nálam a plébánián. A tábor összköltsége nagyon kedvezményesen 8000 Ft/fő, amely természetesen tartalmazza az utazást, a napi 4x-i ellátás valamint a szállás és egyéb programok költségeit is. A tábor költségeit a tanév végéig fizessék be a fenti személyeknél.

Bővebb információt olvashatnak a plébánia honlapján, a www.tabiplebania.hu címen valamint a faliújságokon.

 

9)     Idén is Szent Rita Katolikus Ifjúsági Tábor Újudvaron! Jelentkezni lehet Nyulné Németh Erikánál a katolikus iskolában június 26-ig. A jelentkezők részére szülői értekezlet lesz június 26-án 16.15-kor a katolikus iskolában.