Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szentháromság vasárnapja

2015.06.05

Szentháromság vasárnapja

2015. május 31.

 

Ünnepek, emléknapok:

 

Hétfő (június 1.):             Szent Jusztínusz vértanú emléknap

Szerda (június 3.):            Lwanga Szent Károly és társai vértanúk emléknap

Péntek (június 5.):           Szent Bonifác püspök és vértanú emléknap

 

 

  1. Június, Jézus Szíve hónapja, a péntek esti szentmisék előtt fél 6 órától Jézus Szíve litániát imádkozunk.

 

  1. A templomkert Úrnapja előtti takarítását június 4-én, csütörtökön 17 órától végezzük. Kérem, hogy minél többen érezzük fontosnak, hogy rend legyen a búcsúra. Aki tud, hozzon magával söprűt, lapátot, gereblyét.

 

  1. Június 5. elsőpéntek, a betegek látogatását a délelőtti órákban végzem.

 

  1. Június 6-án szombaton a megyeri templomban is lesz szentmise este 6 órakor!

 

  1. A Plébániatemplom búcsúja június 7-én, vasárnap a 10 órakor kezdődő szentmise keretében lesz. Kérem, hogy a gyerekek hozzanak virágszirmokat, és az Oltáriszentség előtt hintsék majd a körmenetben. Az elsőáldozókat a fehér ruhájukban várom már 915 órára. Ezen a napon a Szentségimádás elmarad. Az esti szentmise 18 órakor kezdődik.

 

  1. Az elsőáldozási ruhák visszavétele június 10-én, szerdán 1615 órától lesz a Katolikus Iskolában.

 

  1. Június 27-én (szombaton) a délelőtt 10 órás szentmise keretében a Szent László történelmi emlékhelyen, Somogyváron, Balás Béla megyéspüspök áldozópappá szenteli a közösségünkhöz tartozó Németh Zsolt kispapunkat, amely ünnepünkre autóbuszt indítunk. JELENTKEZNI A SEKRESTYÉBEN, ILLETVE AZ EGYHÁZKÖZSÉGI TAGOKNÁL LEHET! Az autóbusz költsége 1500 Ft-ba kerül. Nagyon örülnék, ha szép számmal képviselnénk az Egyházközséget.

 

  1. Június 28-án (vasárnap) délután 4 órakor kezdődő szentmise keretében a papság és a hívek jelenlétében mutatja be Zsolt atya az újmiséjét a Plébániatemplomban. Ezen a vasárnapon csak ez az egy szentmise lesz a Plébánia területén. Szeretettel kérek mindenkit, akinek lehetősége van sütemények sütésével támogassa ezt az alkalmat. Részleteket később hirdetek majd!

 

  1. Új ember és Keresztény élet újságokat vigyük el az újságos polcról.