Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Úrnapja - 2014. június 22.

2014.06.21

 Krisztus Szent Teste és Vére

- Úrnapja -

2014. június 22.

Ünnepek, emléknapok:

Kedd (június 24.): Keresztelő Szent János születése főünnep

Péntek (június 27.): Jézus Szentséges Szíve főünnep

Szombat (június 28.): A Boldogságos Szűz Mária Szeplőtelen Szíve emléknap

 

1)     Jövő vasárnap országos gyűjtés lesz, az úgynevezett Péter – fillér gyűjtés, így adjuk majd adományainkat.

 

2)     A jövő vasárnap a Sérsekszőlősön, Torvajon, és Tabon lesznek szentmisék a szokott időpontokban.

 

3)     Jövő vasárnap 9. 30-kor kezdődik – jó idő esetén – a Torvaji hegyi keresztnél Péter és Pál ünnepéhez kötődve a fogadalmi szentmise. Mindenkit szeretettel hívunk és várunk!

 

4)     Június Jézus Szíve hónapja, a péntek esti szentmisék előtt fél 6 órától Jézus Szíve litániát imádkozunk.

 

5)     Hálásan köszönöm mindazok munkáját, akik a Plébániatemplom búcsújának szervezésében és munkálataiban kivették részüket. A Jó Isten fizessen vissza mindenért százszorosan. Külön köszönöm a Polgármester Úr, a GAMESZ, és az Önkormányzat támogató segítségét!

 

6)     Június 28-án (szombaton) a délelőtt fél 11 órás szentmise keretében a Kaposvári Székesegyházban Balás Béla megyéspüspök diakónussá Németh Zsolt kispapunkat.  Az autóbusz a Galéria elől 9 órakor indul. Kérem pontosan érkezzünk meg! A busz költsége 1200 Ft!

 

7)      Egyházközségi zarándoklatot hirdetek Lengyelországba július 16-19 között, Részvételi díj: 55.000 Ft/fő, 10 szabad hely van, akik esetleg még gondolkoznak! Ha az összeget befizetni még nem tudják, akkor is iratkozzanak fel a sekrestyében.

 

8)     Előre hirdetem, hogy gyermekeinknek megszervezzük az első plébániai táborunkat, amelynek helyszíne a Háromfai plébánia lesz. A tábor időpontja: 2014. július 28-tól augusztus 2-ig tart. Várom a 10-14 éves gyermekek jelentkezését. A tábor összköltsége nagyon kedvezményesen 8000 Ft/fő, amely természetesen tartalmazza az utazást, a napi 4x-i ellátás valamint a szállás és egyéb programok költségeit is. A tábor költségeit a tanév végéig fizessék be a fenti személyeknél.

Bővebb információt olvashatnak a plébánia honlapján, a www.tabiplebania.hu címen valamint a faliújságokon.

 

9)     Idén is Szent Rita Katolikus Ifjúsági Tábor Újudvaron! Jelentkezni lehet Nyulné Németh Erikánál a katolikus iskolában június 26-ig. A jelentkezők részére szülői értekezlet lesz június 26-án 16.15-kor a katolikus iskolában.