Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Virágvasárnap - 2015.

2015.05.25

Virágvasárnap

Az Úr szenvedésének vasárnapja

2015. március 29.

  1. Lassan eljön az óvodai, iskolai beíratások időszaka, szeretettel kérem a kedves szülőket, hogy ne feledkezzenek meg gyermekeik vallásos nevelésére tett ígéretükről. A Katolikus Iskolában órarend szerint zajlik a hittan oktatás, heti két órában. Az Önkormányzati Iskolában 1-2-3. és 5-6-7. osztályokban válasszák gyermekeik számára adott nagy lehetőséget az órarend szerinti hit- és erkölcstan oktatást.

 

  1. Húsvéti virágokra szánt adományaikat köszönettel fogadjuk a sekrestyében.

 

  1. Kedves Testvérek, ne felejtsenek el rendelkezni személyi jövedelemadójuk 2x 1 %-ról. Az egyik 1%-ot a Magyar Katolikus Egyház támogatására javasoljuk, melynek technikai száma 0011.

 

  1. Egyházközségi zarándoklatot hirdetek május 9–14-ig San Giovanni Rotondo-Pompei-Roma útvonalon. Jelentkezni április 5-ig lehet, 200 euro előleg befizetésével, a sekrestyében vagy a plébánián. Még kb. 10 szabad hely van. Részletek a faliújságon találhatók.

 

  1. Előre hirdetem, hogy a Szent Három nap liturgikus ünneplése a következőképpen alakul:

Nagycsütörtökön este 6 órakor kezdődik az Utolsó vacsora emlékmiséje, amely után oltárfosztás következik.

Nagypéntek szigorú böjti nap, amely háromszori étkezést és egyszeri jóllakást jelent. Nagypénteken 5 órától keresztutat végzünk, majd ezután 6 órakor kezdődik az ünnepi liturgia. A Passiót énekli a kórus, majd egyetemes könyörgések, kereszthódolat, szentáldozás, majd virrasztás! Kérem a Testvéreket, maradjunk egy kicsit csendben Jézusunk mellett!

Nagyszombaton este 8 órakor kezdődik Húsvét vigíliája: a Fény-, Ige-, Víz liturgiája, keresztségi fogadás, szentmise és a feltámadási körmenet. A körmenet útvonala a következőképpen alakul: A templom hátsó bejáratánál lemegyünk a főtér felé, majd az evangélikus templom előtt elhaladva a parkolón át az Ady Endre utcán keresztül érkezünk vissza a templomhoz.  Kérem a Testvéreket, hogy erre az estére a viasz lecsöpögésétől védő, kis gallérral ellátott gyertyát vagy mécsest hozzanak magukkal. Kérem a Testvéreket, hogy – aki csak teheti – a SZENT HÁROMNAP mindegyikén vegyen részt. Így teljes Anyaszentegyházunk legnagyobb ünnepének, Krisztus Urunk feltámadásának megünneplése.

 

  1. Húsvétvasárnap reggel 7 órakor ételszentelést tartunk a Plébániatemplomban. A SZENTSÉGIMÁDÁS ELMARAD, de este 6 órakor is lesz szentmise!

 

  1. Szeretettel kérem a gyerekeket, akik a Szent Három napban ministrálni szeretnének, jövő héten szerdán 5 órakor jönnek el a templomba ministráns próbára.

 

  1. Új ember és keresztény élet újságokat vigyük el az újságos polcról!