Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Virágvasárnap

2014.04.14

Virágvasárnap

Az Úr szenvedésének vasárnapja

2014. április 13.

1)    Mai vasárnap a Sérsekszőlősi, Zalai, Tabi templomok felújítására adjuk adományainkat.

 

2)    Az elmúlt vasárnap a Szentföld javára adtuk adományainkat, az összegyűlt 40.000 Ft-ot továbbítottam a Püspökségre.

 

3)     Nagycsütörtökön este 6 órakor kezdődik az Utolsó vacsora emlékmiséje, amely után oltárfosztás következik.

 

4)     Nagypéntek szigorú böjti nap, amely háromszori étkezést és egyszeri jóllakást jelent.

Nagypénteken 5 órától keresztutat végzünk, majd ezután 6 órakor kezdődik az ünnepi liturgia. A Passiót énekli a kórus, majd egyetemes könyörgések, kereszthódolat, szentáldozás, majd virrasztás! Kérem a Testvéreket, maradjunk egy kicsit csendben Jézusunk mellett!

 

5)     Nagyszombaton este 8 órakor kezdődik Húsvét vigíliája: a Fény-, Ige-, Víz liturgiája, keresztségi fogadás, szentmise és a feltámadási körmenet. A körmenet útvonala a következőképpen alakul: A templom hátsó bejáratánál lemegyünk a főtér felé, majd az evangélikus templom előtt elhaladva a parkolón át az Ady Endre utcán keresztül érkezünk vissza a templomhoz.  Kérem a Testvéreket, hogy erre az estére a viasz lecsöpögésétől védő, kis gallérral ellátott gyertyát vagy mécsest hozzanak magukkal.

 

6)     Kérem a Testvéreket, hogy – aki csak teheti – a SZENT HÁROMNAP mindegyikén vegyen részt. Így teljes Anyaszentegyházunk legnagyobb ünnepének, Krisztus Urunk feltámadásának megünneplése.

 

7)     Május 2-án (péntek-hosszú hétvége) egyházközségi zarándoklatot hirdetek Szombathely - Mariazell útvonalon. Program: indulás kora reggel, Szombathelyen pihenő, majd továbbutazás Máriazellbe. Részvételi díj: 12.000 Ft/fő amely tartalmazza az utazást, idegenvezetést. Jelentkezési határidőt a mai vasárnapig meghosszabította az utazási iroda.

 

8)     Kedves Testvérek, ne felejtsenek el rendelkezni személyi jövedelemadójuk 2x 1 %-ról. Az egyik 1%-ot a Magyar Katolikus Egyház támogatására javasoljuk, melynek technikai száma 0011.

 

9)     Húsvéti virágokra szánt adományaikat köszönettel fogadjuk a sekrestyében. Új ember, Keresztény élet újságokat vigyük el, a Spiritus újságban velem készült riportot is elolvashatják.

 

        10) Szeretettel kérem a gyerekeket, akik a Szent Három napban ministrálni szeretnének, jövő héten szerdán 5 órakor jönnek el a templomba ministráns próbára.