Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Zarándoklat 2020.

Zarándoklat
Dél-Itáliában: Nápoly-Bari-San Giovanni Rotondo
világörökségek nyomában
2020. március 17 - március 23

1.nap Indulás hajnalban, folyamatos utazás rövid pihenőkkel Szlovénián át Olaszországba. Orvieto, egy lenyűgöző város Umbriában. Siklóval jutunk a felső városba. Dómja Itália egyik csodája, ahol egy híres ereklyét tisztelünk- egy véres oltárkendőt, a „bolsenai csoda” hagyománya elevenedik itt meg. Szállásunk Orvieto térségében. Vacsora.
2.nap Reggeli után folytatjuk tovább utunkat Olaszország déli részébe. Városnézés, séta- Nápoly központjában sikátorokkal, templomokkal, igazi dél-olasz hangulattal: Piazza del Plebiscito, San Carlo Operaház, Királyi Palota, Umberto Galéria stb. Szentmisén veszünk részt a Dómban, ahol Szent Januáriusz ereklyéit is őrzik. Szállásunk a Nápolyi-öböl felett, ahol a Vezúv panorámájában is gyönyörködhetünk (3 éj). Vacsora.
3.nap Reggeli után áthajózunk Capri mesebeli szigetére. A Marina Grande kikötőjébe érkezünk, lehetőség a szigetet körülhajózni, vagy szabadprogram. Ezt követően helyi kisbuszokkal felmegyünk Anacapriba, a sziget felső városkájába. Megtekintjük Axel Munthe svéd orvos legendás San Michele villáját, libegővel felmegyünk a sziget legmagasabb pontjára, 589m-re, ahol egy kilátóból 360° panoráma tárul elénk. Majd lebuszozunk Capri városkájába, itt a főtér, a városka elegáns, hangulatos utcái, Augustus kertje, majd limoncello kóstoló vár ránk. Kora esti órákban hajózunk vissza. Vacsora a szállodában.
4.nap Reggeli után az Amalfi-partra kirándulunk, mely a világ egyik legszebb partvonala. Végigmegyünk a Sorrento- Positano- Amalfi-Ravello útvonalon. Jó idő esetén Positánóból hajóval megyünk át Amalfiba, itt eltöltünk 2-3 órát, megnézzük a Dómot, ahol Szt. András apostol ereklyéinél is imádkozhatunk, szabadidő. Délután felmegyünk Ravello megkapó szépségű városkájába 350 m magasba. Itt a villa Rufoloba megyünk be, melynek kertje megigézte Wagnert is. Vacsora a szállodában.
5.nap Reggeli után a csizma talpához közelítünk, Materába érkezünk. Szép fekvésű barlanglakásokkal teli óvárosa egy mély folyóvölgy egyik oldalán található. A város valaha az „Olasz Dél” elmaradottságának jelképe volt, ahol még a XX. század közepén is az emberek jó része a folyóvölgy feletti barlangokban élt. Dél-Itália kiemelkedően fontos turisztikai attrakciói közé tartozik. Később Puglia gyöngyszemét Alberobellot, a trullik hazáját fedezzük fel. A különleges jellegű középkori utcákban vásárolhatnak a helyi kézművesek portékáiból, majd rövid séta a város ősi történelmi központjában. Szállásunk Monopoli térségében. Vacsora.
6.nap Reggeli után Barival, Dél-Olaszország – Nápoly után – második legnagyobb városával ismerkedünk. Séta a félszigetre épült óvárosban, a katedrális megtekintése, szentmise a Szent Miklós bazilikában. Következő megállónk a csizma sarkantyújában, a Gargano-félszigeten, Pió atya városában San Giovanni Rotondoban. Elfoglaljuk szállásunkat a központhoz közel, délután fennmaradó részét itt töltjük e szent helyen. Vacsora a szállodában.
7.nap Reggeli után folytatjuk tovább utunkat, Lancianoba érkezünk. Ahol a VII. században a katolikus egyház első és legnagyobb eucharisztikus csodája történt- szentmise a Szent Ferenc templomban. Loreto kegyhely is a programunk része, ahol Szűz Mária házát tisztelhetjük (Santa Casa-Szent ház) a legenda szerint angyalok hozták át Názáretből, ma a 15. századi bazilikában található. Szállásunk Rimini térségében, vacsora.
8.nap Reggeli után hazautazás rövid pihenőkkel. Érkezés a késő esti órákban.
Részvételi díj: 520 EUR/fő
- tartalmazza az utazást, szállást 7 éjszakára félpanzióval, idegenvezetést. Nem tartalmazza a BBP biztosítást és a belépőket, hajózást.
Jelentkezni Sifter Gergely h.esperes, tabi plébánosnál lehet +36 30 510 7979 telefonon.
DECEMBER 15-IG 200 EUR BEFIZETÉSÉVEL.