Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Karitász

 

A Katolikus Karitász egyházi jogi személyiségű közcélú humanitárius szervezet, amely korra, nemre, felekezeti hovatartozásra való tekintet nélkül segíti a rászorulókat szociális, egészségügyi intézmények fenntartása és különböző segélyprogramok, akciók útján.

Munkánkat a nagy nemzetközi segélyszervezetek által kidolgozott és elfogadott alapelvek, szabványok határozzák meg. Legfontosabbnak azt tartjuk, hogy a karitász hálózatban dolgozó önkéntes és hivatásos munkatársak személyes szeretete jusson el az általunk támogatott emberekhez. A szeretetszolgálatot közösségben gyakoroljuk és ezekbe a közösségekbe szeretettel várunk minden érdeklődőt.

"Az Istenszeretetben gyökerező felebaráti szeretet elsődlegesen minden egyes hívő feladata, ugyanakkor az egész egyházi közösség feladata is minden szinten: a helyi közösségektől kezdve a részegyházakon (egyházmegyéken) át az egész világegyházig. Az Egyháznak mint közösségnek is gyakorolnia kell a szeretetet. Ez viszont megköveteli, hogy a szeretetnek meglegyenek a szervezetei ahhoz, hogy a közösségi szolgálatot rendezetten tudja végezni." (XVI. Benedek pápa Deus caritas est kezdetű enciklikája a keresztény szeretetről).

A Karitász tehát egyszerre mozgalom és intézmény. Mozgalom, amelyben önkéntesek dolgoznak és intézmény, amely a Katolikus Egyház hivatalos segélyszervezeteként a munkához szükséges keretet adja meg.

Amennyiben fizikai állapota vagy előre haladott kora nem engedi, hogy önkéntesként tevékenykedjen, akkor imádkozzon értünk, és csatlakozzon hozzánk, mint láthatatlan önkéntes.

A Katolikus Karitász Tabi Csoportja 2018. november 17-én alakult meg. Ft. Sifter Gergely plébános úr a csoport alapításával Dr. Vajda Pétert bízta meg, akit csoportvezetői tisztségében az alapító önkéntesek és a Kaposvári Egyházmegyei Karitász részéről Feketéné Szabó Márta igazgatónő erősített meg.

caritas-logo-tab.jpg

Az Utolsó Vacsora Plébánia Tab Karitászcsoportjának tisztségviselői alkotják az Állandó Tanácsot.

Az Állandó Tanács (vezetőség) tagjai:

Hivatalból tagja:

 

Dr. Vajda Péter

csoportvezető

Sifter Gergely

h.esperes-plébános

Vajda József

akolitus

Választott tagjai:

 

Tóthné Schell Krisztina

csoportvezető-helyettes

Zsupekné Szilágyi Ildikó

csoportvezető-helyettes

Major Béláné

pénztáros

Kinevezett tagjai:

 

Csirke Erika

munkacsoportvezető
(Szépkorúak Munkacsoport)

Nagy-Kálsecz Mariann

munkacsoportvezető (Családügyi Munkacsoport)

Tenyei-Tóth Angéla

munkacsoportvezető
(Ifjúsági Munkacsoport)

Hivatalban:

2023. november 19-ig.

 

Kapcsolat:

Utolsó Vacsora Plébánia Tab Karitászcsoportja
Dr. Vajda Péter - csoportvezető

8660 Tab, Petőfi Sándor utca 9/A
tabikaritasz@gmail.com