Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Egyházi hozzájárulásomat szeretném rendezni?

 

Sajnos, ahogy semmiféle emberi közösség, így az Egyház sem képes saját magát csak imádságból fenntartani. Szükséges ezért, amint az Egyház öt parancsolatában is benne van, hogy a hívek – lehetőségeik szerint – az egyházközséget anyagi hozzájárulásukkal is támogassák. Ennek formája az egyházi adó, vagy párbér, vagy egyházi hozzájárulás, mely egyházközségünk területén 2018. évtől 4000 Ft személyenként minden keresőképes és nyugdíjas számára. Akinek lehetősége van és ennél többet gondol, annak adományát hálásan köszönjük!

(Az országos elgondolás szerint az egyházi adó összegét – csak tájékozódásul közlöm – az éves jövedelem 1%-ának írták elő, amely sok helyen elképzelhetetlenül magasnak bizonyul.)

Egyházi hozzájárulásuk összegét különböző módon lehet befizetni:

  • Templomainkban a szentmisék után
  • A Plébánia Hivatalban (Tab, Petőfi S. u. 9/a.)
  • Átutalással nevüket és lakcímüket feltüntetve a következő számlaszámra: CIB Bank 10700749-71203887-51100005. A közlemény rovatba kérjük, írják be: „Egyházi hozzájárulás”, valamint az adott évet.

Az egyházi hozzájárulás összege elsősorban az egyházközség céljait szolgálja, közösségi programok szervezését, közösségi épületeink fenntartást. Ezen belül is konkrétan templomaink kisebb-nagyobb problémáinak helyreállítását, berendezéseinek korszerűsítését. Ez mind értünk van, és a közösség érdekeit szolgálja. 

Jó szándékú támogatásaikat előre is köszönjük!