Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kisbusz

PÁLYÁZAT

 

Megérkezett és „munkába állt” a plébánia legújabb büszkesége, a kilenc személyes kisbusz. A járművet Sifter Gergely plébános úr vette át Keszthelyen a Gadácsi Autóházban.

A Plébánia a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalnál pályázott a kisbuszra, közösségi feladatok megvalósítására, méghozzá eredményesen. A Darányi Ignác Terv keretében kiírt pályázaton nyert el erre a célra mintegy 10 millió forintot.

A kisbuszra a Plébánia pályázott, mert Tab a városi rangja miatt ebben nem vehetett részt, így a sérsekszőlősi fíliára – ami a pályázatban telephelyként szerepel - esett a választás, mivel ott az önkormányzat nem pályázott falubuszra.

A kilenc személyes (vezető plusz hét utas és egy kerekes székes) jármű számos területen igen hasznos lesz a plébánia számára. Elsősorban idős betegek látogatására és szállítására használja a plébános úr, valamint gyermekeink táboroztatására és zarándoklatok szervezésére.

Alkalmanként, előre egyeztetett időpontban Sérsekszőlős önkormányzata is igénybe veheti a járművet.

A kisbuszt november 8-án, vasárnap a 1100 órakor kezdődő szentmise után, ünnepélyes keretek között áldja meg Gergő atya, és kéri Szent Kristóf, az utazók védőszentjének közbenjárását.

img_2913.jpg

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
img_2914.jpg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
img_2915.jpg