Évközi 17. Vasárnap

2022.07.24

Évközi 17. vasárnap

2022. július 24.

  1. A plébános úr július 14-től július 30-ig szabadságon van.
  1. Szentmisék rendje a következő képpen alakul: hétfő kivételével hétköznap nem lesznek szentmisék.

Július 24-én vasárnap:

  1. Temetési ügyben a kőröshegyi vagy a balatonkiliti plébánost keressék a temetkezési vállalattal történő egyeztetés után. Az anyakönyvezés miatt pedig Vajda József akolitust, az egyházközség világi elnökét.
  1. Az Egyházközség szervezésében gyalogos zarándoklatot hirdetünk Andocsra, 2022. augusztus 15-én hétfőn. Csatlakozzanak hozzánk, hogy együtt adhassunk hálát az andocsi Szűzanyának! Jelentkezni lehet 2022. augusztus 10-ig, a sekrestyében szentmisék előtt és után, vagy a tabi plébánia elérhetőségeinek egyikén. Jelentkezéskor kérjük megadni: nevet, elérhetőséget. A zarándokfüzet ára (500Ft/fő), a csak oda utat vállalók estében programfüzet a buszköltséggel együtt. (500Ft/fő)
  1. Augusztus 15-én, hétfőn Szűz Mária mennybevételének főünnepe lesz, ismert nevén Nagyboldogasszony napja. PARANCSOLT ÜNNEP, A SZENTMISÉN VALÓ RÉSZVÉTEL BŰN TERHE ALATT KÖTELEZŐ! Olyan parancsolt ünnepünk, amely nem munkaszüneti napra esik. Most kell megmutatnunk, mennyire vagyunk katolikusok. Úgy intézzük dolgainkat, hogy a munka mellett is családunk minden tagja részt tudjon venni a 800 órakor vagy a 1800 órakor kezdődő szentmisén.
  1. Az esztendő fele eltelt, ha lehetőségük van rá, kérem, tegyenek eleget egyházi kötelezettségüknek az egyházi adó befizetésével. Ennek összege 5000 Ft/fő, amelyet befizethetnek a szentmisék előtt és után a sekrestyében, a plébánián hivatali időben, valamint az CIB Bankban a Plébánia folyószámlájára (név és cím megadásával), amely megtalálható a plébánia honlapján is. www.tabiplebania.hu