Évközi 20. Vasárnap

2020.08.16

Évközi 20. vasárnap

2020. augusztus 16.

Ünnepek, emléknapok:

Szerda (augusztus 19.): Szent Bernát apát és egyháztanító emléknapja

Csütörtök (augusztus 20.): Szent István király,

Magyarország Fővédőszentjének főünnepe

Péntek (augusztus 21.): Szent X. Piusz pápa emléknapja

Csütörtök (augusztus 22.): Boldogságos Szűz Mária királynő emléknapja

  1. Az esztendő fele eltelt, ha lehetőségük van rá, kérem, tegyenek eleget egyházi kötelezettségüknek az egyházi adó befizetésével. Ennek összege 5000 Ft/fő, amelyet befizethetnek a szentmisék előtt és után a sekrestyében, a plébánián hivatali időben, valamint az CIB Bankban a plébánia folyószámlájára (név és cím megadásával), amely megtalálható az Örömhírmondóban, illetve a plébánia honlapján.
  2. A plébániatemplom és kertjének rendbetételére gyűjtést hirdetek az egyházközségben. Aki szívesen hozzájárulna a felújítás költségeihez - legfőként a templomkert rendezése, korlátok cseréje, korlátok-templomkapuk festése -, hálás szívvel köszönöm.
  1. Augusztus 19-én, szerdán reggel nem lesz szentmise.
  1. Augusztus 20-án, csütörtökön államalapító Szent István királyunk ünnepe, Lullán 830 órai kezdettel tartjuk a szentmisét kenyérszenteléssel. Tabon az ünnepség után 1100 órakor kezdődik az ünnepi szentmise a plébániatemplomban, amelynek végén a testvéregyházak képviselőivel együtt megáldjuk az új kenyeret. Szeretettel hívom és várom a Testvéreket e szép ünnepre.