Évközi 26. Vasárnap

2020.09.27

Évközi 26. vasárnap

Szentírás vasárnapja

Elvándorlók és menekültek világnapja

2020. szeptember 27.

Ünnepek, emléknapok:

Péntek (október 2.): Szent Őrzőangyalok emléknapja

  1. A járványhelyzetre való tekintettel a templomokban a maszk viselése kötelező. Kérem, a 1,5 m-es távolságot továbbra is tartsák be, és fertőtlenítsék kezüket a templomba belépéskor és áldozás előtt. Kerülendő a kézfogás és marad a kézben áldozás.
  2. Szeptember 27-én Szentírás vasárnapja van, ne feledkezzünk el, ha igazi Krisztus-követők akarunk lenni, akkor hallgatnunk kell Isten igéjét a szentmisében, de rendszeresen olvasnunk kell a Szentírást egyénileg és közösségileg is. Isten igéje segít bennünket abban, hogy felfedezhessük, mit vár el tőlünk Isten, és hogy üzenetét életre váltva hiteles keresztények lehessünk!
  3. Október a Rózsafüzér hónapja, az esti misék előtt hétfőn, pénteken és vasárnap 1730 órától rózsafüzért imádkozunk.
  4. Október 2. elsőpéntek, délelőtt a betegek gyóntatását, látogatását végzem. A plébániatemplomban 1730 órától rózsafüzért imádkozunk, 1800 órakor pedig szentmise lesz.
  5. Október 4-én elsővasárnap van, 1300 órakor a bábonyi kápolnában is lesz szentmise, majd 1700 órától a plébániatemplomban szentségimádást tartunk Magyarország, egyházmegyénk, egyházközségünk lelki megújulásáért. Szeretettel hívom és várom a testvéreket.
  6. Október 4-én, vasárnap ismét országos gyűjtés van, az úgynevezett péterfillérek gyűjtése, amely a kialakult járványügyi helyzet miatt erre a vasárnapra került, így adjuk majd adományainkat.
  7. Október 4-én, vasárnap a 1100 órai szentmise keretében termény-betakarítási hálaadó ünnepet tartunk. Szeretettel kérem a Testvéreket, hogy hozzanak magukkal olyan terményeket, amit szeretnének megáldatni, hálát adni érte. A terményeket ünnepi körmenetben helyezzük az Úr Krisztus lábai elé. A járványhelyzetre való tekintettel a szentmise után agapét nem tartunk!
  8. 2021. évi naptárak és a kalendárium kapható. Megvásárolhatók a plébániatemplomban az újságos polcnál, a fíliákban pedig a sekrestyében. Kalendárium 550 Ft, forgathatós naptár 350 Ft, egylapos falinaptár 50 Ft.
  9. Akik jelentkeztek az olaszországi zarándoklatunkra, kérem, jöjjenek a plébániára szeptember 29-én, kedden 1700 órára, az utazási iroda visszaosztja a befizetett pénzt, mivel a zarándoklat nem tud megvalósulni.