Évközi 29. Vasárnap

2020.10.18

Évközi 29. vasárnap

Missziók vasárnapja

2020. október 18.

Ünnepek, emléknapok:

Szombat (október 23.): Kapisztrán Szent János áldozópap emléknapja

  1. Október 18-án, vasárnap országos gyűjtés van a missziók javára, így adjuk majd adományainkat.
  1. Október a Rózsafüzér hónapja, az esti misék előtt hétfőn, pénteken és vasárnap 1730 órától rózsafüzért imádkozunk.
  1. 2021. évi naptárak és a kalendárium kapható. Megvásárolhatók a plébániatemplomban az újságos polcnál, a fíliákban pedig a sekrestyében. Kalendárium 550 Ft, forgathatós naptár 350 Ft, egylapos falinaptár 50 Ft.
  1. November 1-jén, vasárnap, aki a temetőt ájtatos lélekkel látogatja, és legalább lélekben imádkozik a meghaltakért, november 1-8-ig mindennap teljes búcsút nyerhet. Feltételek: gyónás, áldozás, imádság a pápa szándékára.
  1. November 1-jén, vasárnap Mindenszentek főünnepe, parancsolt ünnep. SZENTMISÉN VALÓ RÉSZVÉTEL BŰN TERHE ALATT KÖTELEZŐ! Szentmisék lesznek a plébániatemplomban 1100 és 1800 órakor. A délelőtti és az esti szentmise végén is megtartjuk a megemlékezést elhunyt szeretetteinkért. Megkondulnak a harangok újra az idén elhunytakért.
  1. November 1-jén, vasárnap tartjuk a bótai falurész búcsúját a 930 órakor kezdődő szentmise keretében a zalai templomban.
  1. November 2-án, hétfőn Halottak napja. Szentmise lesz a plébániatemplomban 1800 órakor. Akik meglátogatnak egy templomot vagy kápolnát, teljes búcsút nyerhetnek a szokott feltételekkel. A látogatáskor egy Miatyánkot és egy Hiszekegyet kell elimádkozni. Ez a búcsú elnyerhető a megelőző vagy a következő vasárnapon és Mindenszentek ünnepén.
  1. Előre hirdetem, hogy plébániánk szervezésében Családi napot tartunk, "Családjaink együtt a közösségben" címmel, november 7-én, szombaton 1000-1500 óráig. Most nem a templomkertben, hanem Zalán a falu központjában, a játszótéren. Várjuk plébániánk területéről mindazokat, akik szívesen velünk töltenének néhány tartalmas órát. Főzőverseny, gyerekeknek és felnőtteknek játék, szórakozás, zene, egy közös ebéd, amelyen mindenkit vendégül látunk, aki jelen lesz, majd a nap egy koncerttel fejeződik be. Főzőversenyre jelentkezni a plébánia elérhetőségein lehet, valamint az iskolában és az óvodában.