Évközi 6. Vasárnap

2023.02.12

Évközi 6. vasárnap

2023. február 12.

  • Egyházközségi bálunkra cégek és magánszemélyek tombola felajánlását várjuk, amelyeket leadhatnak a Plébánia Hivatalban.
  • Február 19-én, vasárnap csak Tabon lesznek szentmisék 1100 és 1800 órakor.
  • Aki szeretne ebben az évben szentmisét mondatni, az jelezze az időpontot minél előbb. Szentmisét mondathatunk élő és meghalt szeretteinkért. Ne feledkezzünk meg róluk, számukra ez lehet a legnagyobb ajándék, amely által segíthetünk rajtuk, hogy üdvösségre jussanak. A szentmise stóladíja: 3000 Ft
  • A lourdes-i kilenced imádságot 1730 órától hétfőn, pénteken és vasárnap az esti szentmise előtt mondjuk.
  • Az Egyházközség Képviselőtestülete 2/2023-as számú rendeletével az egyházi hozzájárulás mértékét a 2023-as évre 6000 Ft/fő értékben határozta meg. Kérem, hogy ennek megfelelően fizessék be az egyházi hozzájárulást a megszokott módokon.
  • Előre hirdetem, hogy február 22., szerda, Hamvazószerda (szigorú böjti nap). Az egyházi előírások szerint a 18 és 60 év közöttiek csak háromszor ehetnek, és egyszer lakhatnak jól, illetve húst nem vehetnek magukhoz. Az ital, hacsak nem étel jellegű (pl. tej, leves) nem szegi meg a böjtöt. A főétkezés áthelyezhető a megszokottól eltérő időpontra is. Fel vannak mentve a betegek, a terhes és szoptató anyák, akik egy étkezés alkalmával csak keveset fogyaszthatnak, a koldusok, a megerőltető munkát végzők, az utazók, és azok a szellemi dolgozók, akiket a böjt akadályozna kötelességük teljesítésében. Ezzel a nappal megkezdjük az előkészületünket Krisztus Urunk szenvedésének és feltámadásának méltó megünneplésére. Szentmise lesz a plébániatemplomban 800 órakor. A szentmise keretében a hamvazás szertartásában részesítjük a Testvéreket, valamint vasárnap is.
  • Február 24-én, pénteken 1800 órakor nem lesz szentmise a plébániatemplomban.