Beszámoló a IV. Plébániai Karitásznapról

2024.05.05

2024. április 20-án már hagyományosnak mondható módon Sérsekszőlősön került megrendezésre a IV. Plébániai Karitásznapunk. A reggeli regisztráció, majd a köszöntések után vidám és kalandos túrával kezdtük a napot. Az idén Lulláról indult a hat állomásból álló játékos kalandtúránk, amelynek keretében érintettük az egykori iskolát, a Szent Erzsébet templomot, a gyönködi keresztet, a halastavat, a gyümölcsöskertet és végül a Tündér kertet. Ahogy az elmúlt években már megszoktuk, most is új és szellemes feladatok vártak a túrázókra az egyes állomásokon. Déltől minden túrázót és a karitásznapunkra kilátogató érdeklődőt ebéddel vártunk a sérsekszőlősi kemencénél. Délután pedig kézművesség, kötélhúzás és számos játék várta a résztvevőket.

Évről-évre azért szervezzük meg ezt a napot, hogy jó kedvű, kötetlen találkozást biztosítsunk mindenkinek, aki érdeklődik a karitász és annak szellemiség iránt. Akik rászánják az idejüket arra, hogy velünk töltsék ezt a néhány órát, örömmel számolnak be arról, hogy jól érzik magukat. Saját élmény beszámolóikból gyakran vissza köszönnek karitásznapunk mottójának kulcsszavai a vidámság, a jókedv és a szeretet. Karitászos munkák eredményes végzéséhez e hármas egység meglétére éppúgy szükség van a hétköznapi önkéntes munkánkban, mint a közösségi eseményeink során.

A rendezvényünk sikeres megvalósulásában az idei évben is segítő támogatást nyújtott Sérsekszőlős Község Önkormányzata és a Sérsekszőlősért Egyesület. Segítségüket ezúton is köszönöm! Köszönetet mondok továbbá minden szervezőnek és önkéntesnek, aki részt vette karitásznapunk előkészületeiben, megszervezésében és eredményes megvalósításában. Továbbá köszönöm mindenkinek, aki részt vettet rendezvényünkön és velünk töltötte az idejét. Találkozzunk jövőre is!


Dr. Vajda Péter
csoportvezető