Évközi 17. Vasárnap

2023.07.30

Évközi 17. vasárnap

2023. július 30.

  • Az egyházközség szervezésében gyalogos zarándoklatot hirdetünk Andocsra, 2023. augusztus 15-én, kedden. Csatlakozzanak hozzánk, hogy együtt adhassunk hálát az andocsi Szűzanyának! Jelentkezni lehet 2023. augusztus 11-ig a sekrestyében szentmisék előtt és után, vagy a tabi plébánia elérhetőségeinek egyikén. Jelentkezéskor kérjük megadni a nevet, elérhetőséget. A zarándokfüzet ára 300 Ft/fő, a csak oda utat vállalók estében a buszköltsége 500 Ft/fő.
  • Augusztus 15-én, kedden, Szűz Mária mennybevételének főünnepe lesz, ismert nevén Nagyboldogasszony napja. PARANCSOLT ÜNNEP, A SZENTMISÉN VALÓ RÉSZVÉTEL BŰN TERHE ALATT KÖTELEZŐ! Olyan parancsolt ünnepünk, amely nem munkaszüneti napra esik. Most kell megmutatnunk, mennyire vagyunk katolikusok. Úgy intézzük dolgainkat, hogy a munka mellett is családunk minden tagja részt tudjon venni a 800 órakor kezdődő szentmisén.
  • Augusztus 13-án, vasárnap Nagyboldogasszony ünnepét elővételezve ünnepeljük a torvaji templom búcsúját a 800 órakor kezdődő szentmise keretében!
  • Augusztus 20-án, vasárnap, államalapító Szent István királyunk ünnepe, Lullán 830 órai kezdettel tartjuk a szentmisét kenyérszenteléssel. Tabon, az ünnepség után 1000 órakor kezdődik az ünnepi szentmise a plébániatemplomban. Szeretettel hívom és várom a Testvéreket e szép ünnepre. Ezen a vasárnapon nem lesz más szentmise.
  • Az esztendő fele eltelt, ha lehetőségük van rá, kérem, tegyenek eleget egyházi kötelezettségüknek az egyházi adó befizetésével. Ennek összege 5000 Ft/fő, amelyet befizethetnek a szentmisék előtt és után a sekrestyében, a plébánián hivatali időben, valamint az CIB Bankban a plébánia folyószámlájára (név és cím megadásával), amely megtalálható a plébánia honlapján is. www.tabiplebania.hu