Évközi 18. Vasárnap

2020.08.02

Évközi 18. vasárnap

2020. augusztus 2.

Ünnepek, emléknapok:

Csütörtök (augusztus 6.): Urunk Színeváltozásának ünnepe

Szombat (augusztus 8.): Szent Domonkos áldozópap emléknapja

  1. Augusztus 2-a elsővasárnap, szentmise lesz 1300 órai kezdettel a bábonyi kápolnában, majd 1700 órától szentségimádást tartunk a plébániatemplomban Magyarország, egyházmegyénk, egyházközségünk lelki megújulásáért. 1800 órakor pedig szentmise lesz.
  2. A tabi evangélikus lelkész házaspár városunk híveinek szolgálatát augusztusban befejezi. Lelkészi munkájukat ezentúl Kiskőrösön folytatják. Ezért augusztus 8-án, szombaton 1500 órai kezdettel Arató Lóránd lelkész úr hálaadó, búcsú istentiszteletet tart templomukban, amelyre szeretettel hívja és várja a katolikus testvéreket is!
  3. Augusztus 15-én, szombaton, Szűz Mária mennybevételének főünnepe lesz, ismert nevén Nagyboldogasszony napja. PARANCSOLT ÜNNEP, A SZENTMISÉN VALÓ RÉSZVÉTEL BŰN TERHE ALATT KÖTELEZŐ! Olyan parancsolt ünnepünk, amely nem munkaszüneti napra esik. Most kell megmutatnunk, mennyire vagyunk katolikusok. Úgy intézzük dolgainkat, hogy a munka mellett is családunk minden tagja részt tudjon venni a 800 órakor vagy a 1800 órakor kezdődő szentmisén.
  4. Az esztendő fele eltelt, ha lehetőségük van rá, kérem, tegyenek eleget egyházi kötelezettségüknek az egyházi adó befizetésével. Ennek összege 5000 Ft/fő, amelyet befizethetnek a szentmisék előtt és után a sekrestyében, a plébánián hivatali időben, valamint az CIB Bankban a plébánia folyószámlájára (név és cím megadásával), amely megtalálható az Örömhírmondóban, illetve a plébánia honlapján.
  5. A plébániatemplom és kertjének rendbetételére gyűjtést hirdetek az egyházközségben. Aki szívesen hozzájárulna a felújítás költségeihez - legfőként a templomkert rendezése, korlátok cseréje, korlátok-templomkapuk festése -, hálás szívvel köszönöm.
  6. Az Egyházközség szervezésében gyalogos zarándoklatot hirdetünk Tab-Kapoly-Zics-Nágocs útvonalon keresztül Andocsra, 2020. augusztus 15-én, szombaton. Csatlakozzon hozzánk, hogy együtt adhassunk hálát az Andocsi Szűzanyának. Jelentkezni lehet 2020. augusztus 9-ig, a sekrestyében szentmisék előtt és után, vagy a tabi plébánia elérhetőségeinek egyikén. Jelentkezéskor kérjük megadni a nevet, elérhetőséget. A zarándokfüzet ára 300Ft/fő az oda-vissza gyaloglóknak, akik busszal jönnek vissza, azoknak 500Ft/fő lesz a költség.
  7. Előre hirdetem, hogy augusztus 16-tól szabadságon leszek. Vasárnap a szentmiséket a falvakban és délelőtt a plébániatemplomban Bálint Gábor püspöki biztos, a Kaposvári Nagyboldogasszony Iskolaközpont iskolalelkésze mutatja be majd, 1800 órakor pedig Lajos atya. Augusztus 19-én, szerdán reggel nem lesz szentmise.
  8. Augusztus 16-án, vasárnap ünnepeljük a torvaji templom búcsúját a 930 órakor kezdődő szentmise keretében. Szokott feltételekkel teljes búcsú nyerhető! Szeretettel hívom és várom a Testvéreket! A megyeri templomban ezen a vasárnapon nem lesz szentmise.
  9. Augusztus 20-án, csütörtökön államalapító Szent István királyunk ünnepe, Lullán 830 órai kezdettel tartjuk a szentmisét kenyérszenteléssel. Tabon az ünnepség után 1000 órakor kezdődik az ünnepi szentmise a plébániatemplomban, amelynek végén a testvéregyházak képviselőivel együtt megáldjuk az új kenyeret. Szeretettel hívom és várom a Testvéreket e szép ünnepre.