Évközi 19. Vasárnap

2022.08.07

Évközi 19. vasárnap

2022. augusztus 7.

  1. Az Egyházközség szervezésében gyalogos zarándoklatot hirdetünk Andocsra, 2022. augusztus 15-én, hétfőn. Csatlakozzanak hozzánk, hogy együtt adhassunk hálát az andocsi Szűzanyának! Jelentkezni lehet 2022. augusztus 10-ig a sekrestyében szentmisék előtt és után, vagy a tabi plébánia elérhetőségeinek egyikén. Jelentkezéskor kérjük megadni: nevet, elérhetőséget. A zarándokfüzet ára 300 Ft/fő, a csak oda utat vállalók estében programfüzet a buszköltséggel együtt 500Ft/fő.
  1. Augusztus 15-én hétfőn, Szűz Mária mennybevételének főünnepe lesz, ismert nevén Nagyboldogasszony napja. PARANCSOLT ÜNNEP, A SZENTMISÉN VALÓ RÉSZVÉTEL BŰN TERHE ALATT KÖTELEZŐ! Olyan parancsolt ünnepünk, amely nem munkaszüneti napra esik. Most kell megmutatnunk, mennyire vagyunk katolikusok. Úgy intézzük dolgainkat, hogy a munka mellett is családunk minden tagja részt tudjon venni a 800 órakor vagy a 1800 órakor kezdődő szentmisén.
  1. Augusztus 20-án, szombaton, államalapító Szent István királyunk ünnepe, Lullán 830 órai kezdettel tartjuk a szentmisét kenyérszenteléssel. Tabon, az ünnepség után 1000 órakor kezdődik az ünnepi szentmise a plébániatemplomban. Szeretettel hívom és várom a Testvéreket e szép ünnepre.
  1. Augusztus 21-én, vasárnap ünnepeljük a torvaji templom búcsúját a 930 órakor kezdődő szentmise keretében. Szokott feltételekkel teljes búcsú nyerhető! Szeretettel hívom és várom a Testvéreket! Ezért a sérsekszőlősi templomban a szentmise 1300 órakor kezdődik.
  1. Az esztendő fele eltelt, ha lehetőségük van rá, kérem, tegyenek eleget egyházi kötelezettségüknek az egyházi adó befizetésével. Ennek összege 5000 Ft/fő, amelyet befizethetnek a szentmisék előtt és után a sekrestyében, a plébánián hivatali időben, valamint az CIB Bankban a plébánia folyószámlájára (név és cím megadásával), amely megtalálható a plébánia honlapján is. www.tabiplebania.hu