Évközi 19. Vasárnap

2020.08.09

Évközi 19. vasárnap

2020. augusztus 9.

Ünnepek, emléknapok:

Hétfő (augusztus 10.): Szent Lőrinc diakónus és vértanú emléknapja

Péntek (augusztus 14.): Szent Maximilián Mária Kolbe

áldozópap és vértanú emléknapja

Csütörtök (augusztus 15.): Szűz Mária Mennybevétele (Nagyboldogasszony)

Főünnep PARANCSOLT ÜNNEP!

  1. Augusztus 15-én, szombaton, Szűz Mária mennybevételének főünnepe lesz, ismert nevén Nagyboldogasszony napja. PARANCSOLT ÜNNEP, A SZENTMISÉN VALÓ RÉSZVÉTEL BŰN TERHE ALATT KÖTELEZŐ! Olyan parancsolt ünnepünk, amely nem munkaszüneti napra esik. Most kell megmutatnunk, mennyire vagyunk katolikusok. Úgy intézzük dolgainkat, hogy a munka mellett is családunk minden tagja részt tudjon venni a 800 órakor vagy a 1800 órakor kezdődő szentmisén.
  2. Az esztendő fele eltelt, ha lehetőségük van rá, kérem, tegyenek eleget egyházi kötelezettségüknek az egyházi adó befizetésével. Ennek összege 5000 Ft/fő, amelyet befizethetnek a szentmisék előtt és után a sekrestyében, a plébánián hivatali időben, valamint az CIB Bankban a plébánia folyószámlájára (név és cím megadásával), amely megtalálható az Örömhírmondóban, illetve a plébánia honlapján.
  3. A plébániatemplom és kertjének rendbetételére gyűjtést hirdetek az egyházközségben. Aki szívesen hozzájárulna a felújítás költségeihez - legfőként a templomkert rendezése, korlátok cseréje, korlátok-templomkapuk festése -, hálás szívvel köszönöm.
  4. Az Egyházközség szervezésében gyalogos zarándoklatot hirdetünk Tab-Kapoly-Zics-Nágocs útvonalon keresztül Andocsra, 2020. augusztus 15-én, szombaton. Csatlakozzon hozzánk, hogy együtt adhassunk hálát az Andocsi Szűzanyának. Jelentkezni lehet 2020. augusztus 9-ig, a sekrestyében szentmisék előtt és után, vagy a tabi plébánia elérhetőségeinek egyikén. Jelentkezéskor kérjük megadni a nevet, elérhetőséget. A zarándokfüzet ára 300Ft/fő az oda-vissza gyaloglóknak, akik busszal jönnek vissza, azoknak 500Ft/fő lesz a költség.
  5. Előre hirdetem, hogy augusztus 16-tól szabadságon leszek. Vasárnap a szentmiséket a falvakban és délelőtt a plébániatemplomban Bálint Gábor püspöki biztos, a Kaposvári Nagyboldogasszony Iskolaközpont iskolalelkésze mutatja be majd, 1800 órakor pedig Lajos atya. Augusztus 19-én, szerdán reggel nem lesz szentmise.
  6. Augusztus 16-án, vasárnap ünnepeljük a torvaji templom búcsúját a 930 órakor kezdődő szentmise keretében. Szokott feltételekkel teljes búcsú nyerhető! Szeretettel hívom és várom a Testvéreket! A megyeri templomban ezen a vasárnapon nem lesz szentmise.
  7. Augusztus 20-án, csütörtökön államalapító Szent István királyunk ünnepe, Lullán 830 órai kezdettel tartjuk a szentmisét kenyérszenteléssel. Tabon az ünnepség után 1100 órakor kezdődik az ünnepi szentmise a plébániatemplomban, amelynek végén a testvéregyházak képviselőivel együtt megáldjuk az új kenyeret. Szeretettel hívom és várom a Testvéreket e szép ünnepre.