Évközi 20. Vasárnap

2021.08.15

Évközi 20. vasárnap

2021. augusztus 15.

  1. Egyházközségünk pályázatot nyert a templom külső felújítására, amelynek nagyon örülünk! Elmaradhatatlan a torony zsalugátereinek cseréje, amelyet az elnyert összeg nem tartalmaz. A 6 db zsalugáter cseréjére gyűjtést hirdetek az Egyházközségben. Köszönöm az eddigi adományaikat, a jó Isten fizesse meg jóságukat!
  1. Az esztendő fele eltelt, ha lehetőségük van rá, kérem, tegyenek eleget egyházi kötelezettségüknek az egyházi adó befizetésével. Ennek összege 5000 Ft/fő, amelyet befizethetnek a szentmisék előtt és után a sekrestyében, a plébánián hivatali időben, valamint az CIB Bankban a Plébánia folyószámlájára (név és cím megadásával), amely megtalálható a Plébánia honlapján is. www.tabiplebania.hu
  1. Augusztus 20-án, pénteken államalapító Szent István királyunk ünnepe, Lullán 830 órai kezdettel tartjuk a szentmisét kenyérszenteléssel. Tabon, az ünnepség után 1000 órakor kezdődik az ünnepi szentmise a plébániatemplomban, amelynek végén a testvéregyházak képviselőivel együtt megáldjuk az új kenyeret. Szeretettel hívom és várom a Testvéreket e szép ünnepre.
  1. Szeptember 1-jén megkezdődik az új tanév, és ezzel együtt a hitoktatás is az iskoláinkban. Kérjük a kedves szülőket, hogy ne feledkezzenek meg gyermekeik vallásos nevelésére tett ígéretükről és engedjék, hogy a világi tanulmányok mellett a hittanórákon, és a vasárnapi szentmiséken Istent és az ő tanítását megismerjék.
  1. A Szent Gellért Római Katolikus Általános Iskola tanévnyitó szentmiséjét szeptember 1-jén, szerdán a 800 órakor kezdődő szentmise keretében ünnepeljük. A szentmisét Varga László kaposvári megyéspüspök úr mutatja be.