Évközi 21. Vasárnap

2021.08.22

Évközi 21. vasárnap

2021. augusztus 22.

  1. Egyházközségünk pályázatot nyert a templom külső felújítására, amelynek nagyon örülünk! Elmaradhatatlan a torony zsalugátereinek cseréje, amelyet az elnyert összeg nem tartalmaz. A 6 db zsalugáter cseréjére gyűjtést hirdetek az Egyházközségben. Köszönöm az eddigi adományaikat, a jó Isten fizesse meg jóságukat!
  1. Az esztendő fele eltelt, ha lehetőségük van rá, kérem, tegyenek eleget egyházi kötelezettségüknek az egyházi adó befizetésével. Ennek összege 5000 Ft/fő, amelyet befizethetnek a szentmisék előtt és után a sekrestyében, a plébánián hivatali időben, valamint az CIB Bankban a plébánia folyószámlájára (név és cím megadásával), amely megtalálható a plébánia honlapján is. www.tabiplebania.hu
  1. Szeptember 1-jén megkezdődik az új tanév, és ezzel együtt a hitoktatás is az iskoláinkban. Kérjük a kedves szülőket, hogy ne feledkezzenek meg gyermekeik vallásos nevelésére tett ígéretükről, és engedjék, hogy a világi tanulmányok mellett a hittanórákon, és a vasárnapi szentmiséken Istent és az ő tanítását megismerjék.
  1. A Szent Gellért Római Katolikus Általános Iskola tanévnyitó szentmiséjét szeptember 1-jén, szerdán a reggel 8 órakor kezdődő szentmise keretében ünnepeljük! A szentmisét Varga László kaposvári megyéspüspök úr mutatja be.
  1. Varga László megyéspüspök úr 2021. augusztus 1-től a Szent Gellért Római Katolikus Általános Iskola és Óvoda megbízott intézményvezetőjét, Nagy-Kálsecz Mariannt 5 évre kinevezte iskolánk és óvodánk intézményvezetőjének. Az intézményvezető asszony -Varga László megyéspüspök egyetértésével - augusztus 1-től az iskola igazgatóhelyettesévé nevezett ki, így mindennap az iskolában is tevékenykedem, ahol a leendő 5. osztály osztályfőnöke is leszek. Ezért ha a plébánián nem is, az iskolában megtalálható leszek. A plébániai munka természetesen zavartalanul folytatódik tovább, minden más feladatom megtartása mellett!