Évközi 22. Vasárnap

2021.08.29

Évközi 22. vasárnap

2021. augusztus 29.

  1. Szeptember 1-jén megkezdődik az új tanév, és ezzel együtt a hitoktatás is az iskoláinkban. Kérjük a kedves szülőket, hogy ne feledkezzenek meg gyermekeik vallásos nevelésére tett ígéretükről, és engedjék, hogy a világi tanulmányok mellett a hittanórákon, és a vasárnapi szentmiséken Istent és az ő tanítását megismerjék.
  1. A Szent Gellért Római Katolikus Általános Iskola tanévnyitó szentmiséjét szeptember 1-jén, szerdán a reggel 8 órakor kezdődő szentmise keretében ünnepeljük. A szentmisét Varga László kaposvári megyéspüspök úr mutatja be.
  1. Szeptember 1-jétől kezdve a szerda reggeli szentmisék, az iskolai tanév ideje alatt reggel 800 órakor kezdődnek.
  1. Előre hirdetem, hogy a megyeri templom búcsúját Kisboldogasszony ünnepéhez kötődően szeptember 12-én, vasárnap a 930 órakor kezdődő szentmise keretében tartjuk.
  1. Zalán a szeptember 12-én kivételesen, 1300 órakor kezdődik a szentmise, kérem a Testvérek megértését.
  1. Sérsekszőlősön a hegyi keresztnél szeptember 19-én, vasárnap 930 órakor mondunk szentmisét. Hívjuk és várjuk az Egyházközség egész területéről a híveket.
  1. Az esztendő fele eltelt, ha lehetőségük van rá, kérem, tegyenek eleget egyházi kötelezettségüknek az egyházi adó befizetésével. Ennek összege 5000 Ft/fő, amelyet befizethetnek a szentmisék előtt és után a sekrestyében, a plébánián hivatali időben, valamint az CIB Bankban a Plébánia folyószámlájára (név és cím megadásával), amely megtalálható az Örömhírmondóban, illetve a Plébánia honlapján.
  1. Egyházközségünk pályázatot nyert a templom külső felújítására, amelynek nagyon örülünk! Elmaradhatatlan a torony zsalugátereinek cseréje, amelyet az elnyert összeg nem tartalmaz. A 6 db zsalugáter cseréjére gyűjtést hirdetek az Egyházközségben. Köszönöm az eddigi adományaikat, a jó Isten fizesse meg jóságukat!
  1. Szeptember 11-én, szombaton a város szüreti mulatságán a plébánia és iskola közös sátornál főz. Szeretettel hívjuk és várjuk a híveket, egy szerény kóstolásra a plébánia és iskola sátránál!