Évközi 22. Vasárnap

2020.08.30

Évközi 22. vasárnap

2020. augusztus 30.

  1. Szeptember 1-jén, kedden megkezdődik az új tanév, és ezzel együtt a hitoktatás is az iskoláinkban. Köszönöm a hitoktatóink, Nyulné Németh Erika (katolikus iskola), és Csirke Erika munkáját, akik segítségemre lesznek az új tanévben. Kérjük a kedves szülőket, hogy ne feledkezzenek meg gyermekeik vallásos nevelésére tett ígéretükről és engedjék, hogy a világi tanulmányok mellett a hittanórákon és a vasárnapi szentmiséken Istent és az ő tanítását megismerjék.
  1. Szeptember 2-tól kezdve a szerda reggeli szentmisék, az iskolai tanév ideje alatt reggel 800 órakor kezdődnek.
  1. A megyeri templom búcsúját Kisboldogasszony ünnepéhez kötődően szeptember 6-án, vasárnap a 930 órakor kezdődő szentmise keretében tartjuk.
  1. Zalán szeptember 6-án, vasárnap kivételesen 800 órakor kezdődik a szentmise, kérem a testvérek megértését.
  1. Sérsekszőlősön a hegyi keresztnél szeptember 6-án, vasárnap 1300 órakor mondunk szentmisét. Hívjuk és várjuk az egyházközség egész területéről a híveket.
  1. Az esztendő fele eltelt, ha lehetőségük van rá, kérem, tegyenek eleget egyházi kötelezettségüknek az egyházi adó befizetésével. Ennek összege 5000 Ft/fő, amelyet befizethetnek a szentmisék előtt és után a sekrestyében, a plébánián hivatali időben, valamint az CIB Bankban a plébánia folyószámlájára (név és cím megadásával), amely megtalálható az Örömhírmondóban, illetve a plébánia honlapján.
  1. 2021. évi naptárak és a kalendárium kapható. Megvásárolhatók a plébániatemplomban az újságos polcnál, a fíliákban pedig a sekrestyében. Kalendárium 550 Ft, forgathatós naptár 350 Ft, egylapos falinaptár 50 Ft.
  1. A plébániatemplom és kertjének rendbetételére gyűjtést hirdetek az egyházközségben. Aki szívesen hozzájárulna a felújítás költségeihez - legfőként a templomkert rendezése, korlátok cseréje, korlátok-templomkapuk festése -, hálás szívvel köszönöm.