Évközi 25. Vasárnap

2020.09.20

Évközi 25. vasárnap

2020. szeptember 20.

Ünnepek, emléknapok:

Hétfő (szeptember 21.): Szent Máté apostol és evangélista ünnepe

Csütörtök (szeptember 24.): Szent Gellért püspök és vértanú ünnepe

  1. A járványhelyzetre való tekintettel a templomokban a maszk viselése kötelezően ajánlott. Kérem, a 1,5 m-es távolságot továbbra is tartsák be, és fertőtlenítsék kezüket a templomba belépéskor és áldozás előtt. Kerülendő a kézfogás és marad a kézben áldozás.
  1. Szeptember 23-án, szerdán 800 órakor nem lesz szentmise a plébániatemplomban!
  1. Szeptember 24-én, csütörtökön iskolánk védőszentjének, Szent Gellért püspök és vértanúnak ünnepén 800 órakor Varga László kaposvári megyéspüspök úr szentmisét mutat be a plébániatemplomban, amely alkalomra szeretettel hívjuk és várjuk a Testvéreket is.
  1. Szeptember 27-én, vasárnap tartjuk a sérsekszőlősi templom búcsúját, Szent Mihály főangyal tiszteletére a 800 órakor kezdődő szentmise keretében. A szokott feltételekkel teljes búcsú nyerhető. (Tiszta lélek, szentáldozás, Miatyánk, Üdvözlégy, Hiszekegy, a Szentatya szándékára.)
  1. 2021. évi naptárak és a kalendárium kapható. Megvásárolhatók a plébániatemplomban az újságos polcnál, a fíliákban pedig a sekrestyében. Kalendárium 550 Ft, forgathatós naptár 350 Ft, egylapos falinaptár 50 Ft.
  1. Előre hirdetem, hogy október 4-én, vasárnap a 1100 órai szentmise keretében termény-betakarítási hálaadó ünnepet tartunk. Szeretettel kérem a Testvéreket, hogy hozzanak magukkal olyan terményeket, amit szeretnének megáldatni, hálát adni érte. A terményeket ünnepi körmenetben helyezzük az Úr Krisztus lábai elé. A járványhelyzetre való tekintettel a szentmise után agapét nem tartunk.
  1. Akik jelentkeztek az olaszországi zarándoklatunkra, kérem, jöjjenek a plébániára szeptember 29-én, kedden 1700 órára, az utazási iroda visszaosztja a befizetett pénzt, mivel a zarándoklat nem tud megvalósulni.