Évközi 3. Vasárnap

2020.01.26

Évközi 3. vasárnap

2020. január 26.

Ünnepek, emléknapok:

Kedd (január 28.): Aquinói Szent Tamás áldozópap és egyháztanító

emléknapja

Péntek (január 31.): Bosco Szent János áldozópap emléknapja

  1. Február 1-jén, szombaton 900 órától bontjuk le a templomunk karácsonyi díszítését. A férfierőt már 900 órára kérem, hogy jöjjenek segíteni. Majd ez után 1000 órától kérem az asszonyokat, hogy a takarításban szíveskedjenek segíteni.
  1. Február 2-án, vasárnap Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe van. A szentmise keretében gyertyaszentelést végzünk. Kérem a Testvéreket, a szentmisére gyertyákat hozzanak magukkal!
  1. Február 2-án, vasárnap minden szentmisében Balázs-áldásban részesítjük a Testvéreket. Szent Balázs püspök és vértanú közbenjárását kérjük a torok és minden egyéb más betegségben.
  1. Egyházközségi bálunkra cégek és magánszemélyek tombola felajánlását várjuk, amelyeket leadhatnak a plébánia hivatalban a jövő héten. Előre is köszönjük a szervezők nevében.
  1. Február 8-án, szombaton tartjuk a VII. Egyházközségi bálunkat, amely 1730 órakor szentmisével kezdődik, amely előesti szentmise, így érvényes vasárnapra is. Majd átvonulunk a bál helyszínére, az állami iskola ebédlőjébe. (Virág utca 12.) Kérjük, hogy italokat ne hozzanak be magukkal!!!
  1. Előre hirdetem, hogy február 14-én, pénteken Szent Bálint Valentin vértanú ünnepéhez kapcsolódva 1800 órára szerelmesek miséjére hívom és várom a házaspárokat, jegyespárokat. Értük imádkozunk, majd a szentmise végén külön áldásban részesülnek, és kis ajándékkal kedveskedünk nekik. Apostolkodjunk ez ügyben, hívjunk másokat is, hogy ez ne csak egy Amerikából érkezett, felkapott dolog legyen, hanem hűségük közös ünnepe. A körülbelüli létszám miatt kérem, iratkozzanak fel, vagy jelentkezzenek a szentmisék előtt és után a sekrestyében vagy a plébánia elérhetőségein.
  1. Az Egyházközség nagy zarándoklata 2020. március 17-24-ig Dél-Itáliába lesz, 8 nap 7 éjszaka félpanziós ellátással. A zarándoklat költsége 520 euró. A részletes program a hirdetőtáblán, a plébánia honlapján és facebook oldalán olvasható. Előlegként a 200 eurót január 31-ig kérem befizetni a plébánián.
  1. A képviselőtestület 2020-tól az egyházi hozzájárulás összegét 5000 Ft-ra emelte. Kérem a testvéreket, az idei évtől így fizessék be. A szentmisék rendjét 2020. február 3-tól a következőképpen módosítom: hétfő 1800 óra, szerda 800 óra, péntek 1800 óra, és szombat 700 óra

KEDDEN ÉS CSÜTÖRTÖKÖN NEM LESZNEK SZENTMISÉK A PLÉBÁNIATEMPLOMBAN, KIVÉVE A TEMETÉSI GYÁSZMISÉKET!