Évközi 30. Vasárnap

2020.10.25

Évközi 30. vasárnap

2020. október 25.

Ünnepek, emléknapok:

Szerda (október 28.): Szent Simon és Szent Júdás Tádé apostolok ünnepe

  1. Október a Rózsafüzér hónapja, az esti misék előtt hétfőn, pénteken és vasárnap 1730 órától rózsafüzért imádkozunk.
  1. 2021. évi naptárak és a kalendárium kapható. Megvásárolhatók a plébániatemplomban az újságos polcnál, a fíliákban pedig a sekrestyében. Kalendárium 550 Ft, forgathatós naptár 350 Ft, egylapos falinaptár 50 Ft.
  1. November 1-jén, vasárnap, aki a temetőt ájtatos lélekkel látogatja, és legalább lélekben imádkozik a meghaltakért, november 1-8-ig mindennap teljes búcsút nyerhet. Feltételek: gyónás, áldozás, imádság a pápa szándékára.
  1. November 1-jén, vasárnap Mindenszentek főünnepe, parancsolt ünnep. SZENTMISÉN VALÓ RÉSZVÉTEL BŰN TERHE ALATT KÖTELEZŐ! Szentmisék lesznek a plébániatemplomban 1100 és 1800 órakor. A délelőtti és az esti szentmise végén is megtartjuk a megemlékezést elhunyt szeretetteinkért. Megkondulnak a harangok újra az idén elhunytakért.
  1. November 1-jén, vasárnap tartjuk a bótai falurész búcsúját a 930 órakor kezdődő szentmise keretében a zalai templomban.
  1. November 2-án, hétfőn Halottak napja. Szentmise lesz a plébániatemplomban 1800 órakor. Akik meglátogatnak egy templomot vagy kápolnát, teljes búcsút nyerhetnek a szokott feltételekkel. A látogatáskor egy Miatyánkot és egy Hiszekegyet kell elimádkozni. Ez a búcsú elnyerhető a megelőző vagy a következő vasárnapon és Mindenszentek ünnepén.
  1. Előre hirdetem, hogy plébániánk szervezésében Családi napot tartunk, "Családjaink együtt a közösségben" címmel, november 7-én, szombaton 1000-1500 óráig. Most nem a templomkertben, hanem Zalán a falu központjában, a játszótéren. Várjuk plébániánk területéről mindazokat, akik szívesen velünk töltenének néhány tartalmas órát. Főzőverseny, gyerekeknek és felnőtteknek játék, szórakozás, zene, egy közös ebéd, amelyen mindenkit vendégül látunk, aki jelen lesz, majd a nap egy koncerttel fejeződik be. Főzőversenyre jelentkezni a plébánia elérhetőségein lehet, valamint az iskolában és az óvodában.
  1. Azok, akik a jövő évre is szeretnének Új Ember, Keresztény Élet, Adoremus újságokat előfizetni, szíveskedjenek jelezni a sekrestyében vagy a plébánián november végéig. Újság előfizetést a jövő évre csak a teljes összeg (éves díj) befizetésével áll módunkban elfogadni.