Évközi 30. Vasárnap

2022.10.23

Évközi 30. vasárnap

2022. október 23.

Ünnepek, emléknapok:

Kedd (november 1.): Mindenszentek főünnepe

Szerda (november 2.): Halottak napja

  • Október 30-án, vasárnap 1600 órakor kerül sor a tabi temetőben a ravatalozó tetején elhelyezett új lélekharang megáldására, ökumenikus istentisztelet keretében. Nagy dolog az ember életében egy új harang szentelése, ezért számítunk a hívek szép számú részvételére! Szeretettel hívunk és várunk mindenkit!

· Október a Rózsafüzér hónapja, az esti misék előtt hétfőn, pénteken és vasárnap 1730 órától rózsafüzért imádkozunk.

· November 1-jén, kedden sírkőszentelést végzek 930 órától a tabi temetőben, majd pedig a falvakban, ha igény van rá. Aki szenteltetni szeretne, kérem, jelezze a sekrestyében vagy a plébánián. Találkozó a ravatalozónál lesz! Aki a temetőt ájtatos lélekkel látogatja, és legalább lélekben imádkozik a meghaltakért, november 1-8-ig mindennap teljes búcsút nyerhet. Feltételek: gyónás, áldozás, imádság a pápa szándékára.

· November 1-jén, kedden Mindenszentek főünnepe, parancsolt ünnep. SZENTMISÉN VALÓ RÉSZVÉTEL BŰN TERHE ALATT KÖTELEZŐ! Szentmise a plébániatemplomban 800 órakor kezdődik. A szentmise végén is megtartjuk a megemlékezést elhunyt szeretetteinkért. Megkondulnak újra a harangok az idén elhunytakért.

· November 2., szerda Halottak napja, szentmise a plébániatemplomban 800 órakor kezdődik. Akik meglátogatnak egy templomot vagy kápolnát, teljes búcsút nyerhetnek a szokott feltételekkel. A látogatáskor egy Miatyánkot és egy Hiszekegyet kell elimádkozni. Ez a búcsú elnyerhető a megelőző vagy a következő vasárnapon és Mindenszentek ünnepén.

· Azok, akik a jövő évre is szeretnének Új Ember és Adoremus újságokat előfizetni, szíveskedjenek jelezni a sekrestyében vagy a plébánián november végéig. Újság előfizetést a jövő évre csak a teljes összeg (éves díj) befizetésével áll módunkban elfogadni.