Évközi 4. Vasárnap

2023.01.29

Évközi 4. vasárnap

2023. január 29.

  • Egyházközségi bálunkra cégek és magánszemélyek tombola felajánlását várjuk, amelyeket leadhatnak a Plébánia Hivatalban.
  • Egyházközségi bálunk időpontja február 18. Jelentkezni lehet a plébánia elérhetőségein.Előre is köszönjük a szervezők nevében. Jegyek árusítása a Plébánia Hivatalban lesz január 22-31. között.
  • Aki szeretne ebben az évben szentmisét mondatni, az jelezze az időpontot minél előbb. Szentmisét mondathatunk élő és meghalt szeretteinkért. Ne feledkezzünk meg róluk, számukra ez lehet a legnagyobb ajándék, amely által segíthetünk rajtuk, hogy üdvösségre jussanak. A szentmise stóladíja: 3000 Ft
  • Az Új Ember újság ára 19.980 Ft/év és az Adoremus 14.880 Ft/év. Kérem, akik feliratkoztak, hogy a jövő évre is szeretnének előfizetni, az éves díjat fizessék be a sekrestyében január 27-ig.
  • Február 2., csütörtök Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe. Szentmise lesz 800 órakor, amely keretében gyertyaszentelést végzünk. Kérem a Testvéreket, a szentmisére gyertyákat hozzanak magukkal!
  • Február 3-án, pénteken és február 5-én, vasárnap minden szentmisében balázsáldásban részesítjük a Testvéreket. Szent Balázs püspök és vértanú közbenjárását kérjük a torok és minden egyéb más betegségben.
  • Előre hirdetem, hogy február 10-én, pénteken este 1730 órától kezdjük a Lourdes-i kilencedet. A közös imádkozásra szeretettel hívom és várom a Testvéreket. A lourdes-i imádságot hétfőn, pénteken és vasárnap az esti szentmise előtt mondjuk.
  • Február 10-én, pénteken az esti szentmisében ünnepélyes keretek között kiszolgáltatom a betegek szentségét, akik erre felkészültek, lelkileg tiszta állapotban vannak. A betegek szentségének felvételét mindazok kérhetik, akik idősebb korúak és a betegség terheit hordozzák. Fiatalok is kérhetik, akik szintén súlyos betegség terhét hordozzák esetlegesen komolyabb műtét előtt vagy orvosi kezelés alatt állnak!

A szentmise előtt 1700 órától gyónási alkalmat biztosítunk. A betegek szentségének felvételéről, az újságunkban (Tabi Öröm-Hírmondó) mai számában olvashatnak bővebben.

  • Az Egyházközség Képviselőtestülete 2/2023-as számú rendeletével az egyházi hozzájárulás mértékét a 2023-as évre 6000 Ft/fő értékben határozta meg. Kérem, hogy ennek megfelelően fizessék be az egyházi hozzájárulást a megszokott módokon.