Évközi 8. Vasárnap

2022.02.27

Évközi 8. vasárnap

2022. február 27.

  1. Február 27-én, vasárnap országos gyűjtés van a katolikus iskolák javára, így adjuk perselyadományainkat.
  1. A Lourdes-i kilencedet elkezdtük imádkozni. A lourdes-i imádságot hétfőn, pénteken és vasárnap az esti szentmise előtt mondjuk 1730 órától.
  1. Március 2-án, szerdán Hamvazószerda, (szigorú böjti nap). Az egyházi előírások szerint a 18 és 60 év közöttiek csak háromszor ehetnek, és egyszer lakhatnak jól, illetve húst nem vehetnek magukhoz. Az ital, hacsak nem étel jellegű (pl. tej, leves) nem szegi meg a böjtöt. A főétkezés áthelyezhető a megszokottól eltérő időpontra is. Fel vannak mentve a betegek, a terhes és szoptató anyák, akik egy étkezés alkalmával csak keveset fogyaszthatnak, a koldusok, a megerőltető munkát végzők, az utazók, és azok a szellemi dolgozók, akiket a böjt akadályozna kötelességük teljesítésében. Ezzel a nappal megkezdjük az előkészületünket Krisztus Urunk szenvedésének és feltámadásának méltó megünneplésére. Szentmise lesz a plébániatemplomban 800 órakor. A szentmise keretében a hamvazás szertartásában részesítem a Testvéreket valamint vasárnap is.
  1. Nagyböjt péntekjein 1715 órától keresztutat végzünk, szeretettel hívom és várom a Testvéreket.
  1. Március 6-án, vasárnap a szokott miserendtől eltérően, csak Tabon lesznek szentmisék, 1100 és 1800 órakor.
  1. Március 6-án, vasárnap Lullán és Zalán nem lesznek szentmisék. Kérem, hogy akik miseszándékot jegyeztek elő ezekre az alkalmakra jelentkezzenek a sekrestyében!
  1. Az újság előfizetések ára 2022-ben a következők: Az Új Ember újság ára 15.000 Ft/év és az Adoremus 11.000 Ft/év. Kérem, akinek jár, az éves díjat fizesse be március 13-ig, vasárnapig a sekrestyében.
  1. Aki szeretne ebben az évben szentmisét mondatni, az jelezze az időpontot minél előbb. Szentmisét mondathatunk élő és meghalt szeretteinkért. Ne feledkezzünk meg róluk, számukra ez lehet a legnagyobb ajándék, amely által segíthetünk rajtuk, hogy üdvösségre jussanak. A szentmise stóladíja: 3000 Ft.

Ha lehetőségük van rá, kérem, tegyenek eleget egyházi kötelezettségüknek az egyházi adó befizetésével. Ennek összege 5000 Ft/fő, amelyet befizethetnek a szentmisék előtt és után a sekrestyében, a plébánián hivatali időben, valamint az CIB Bankban a Plébánia folyószámlájára (név és cím megadásával), amely megtalálható az Örömhírmondóban, illetve a Plébánia honlapján is, valamint csekken, amely az újságos polcról elvihető.