Húsvét 6. vasárnap

2021.05.09

Húsvét 6. vasárnap

2021. május 9.

  1. Egyházközségünk pályázatot nyert a templom külső felújítására, amelynek nagyon örülünk! Elmaradhatatlan a torony zsalugátereinek cseréje, amelyet az elnyert összeg nem tartalmaz. A 6 db zsalugáter cseréjére gyűjtést hirdetek az Egyházközségben, a bekerülési költsége milliós nagyságrendű.
  2. Május 10-12-ig Esztergomban Papi konferencián vesz részt az Egyházmegye teljes papsága a Megyéspüspök vezetésével. E három napban semmiféle liturgia nem lesz Egyházközségünkben.
  3. Amíg a járványügyi helyzet nem enyhül, mindannyiunk, valamint a rám bízott hívek érdekében a hétköznapi és a vasárnap esti szentmisék szünetelnek.
  1. Előre hirdetem, hogy május 30-án, vasárnap a falvakban, Lullán és Zalán nem lesz szentmise, csak Tabon a plébániatemplomban - a szokásostól eltérően -, délelőtt 900 órakor, az egyházközség híveinek.
  1. Plébániánk területén az elsőáldozás az idei évben május 23-án, pünkösdvasárnap 1400 órakor kezdődik a plébániatemplomban, amely szentmisén csak az elsőáldozók és legközvetlenebb családtagjaik vehetnek részt!
  1. Plébániánk területén a bérmálás szentségét Varga László megyéspüspök úr szolgáltatja ki fiataljainknak május 30-án, vasárnap a 1100 órakor kezdődő szentmise keretében. Ezen a szentmisén csak a bérmálkozók és legközvetlenebb családtagjaik vehetnek részt!