Krisztus király vasárnapja

2023.11.26

Évközi 34. vasárnap

Krisztus a Világmindenség Királya

2023. november 26.

  • Krisztus Király vasárnapja van az egyházi év utolsó vasárnapja. A szentmise végén ünnepélyesen kitesszük az Oltáriszentséget, elimádkozzuk a Jézus Szíve litániát a felajánló könyörgéssel együtt. Akik ezen az ájtatosságon részt vesznek, teljes búcsút nyerhetnek a szokott feltételekkel.
  • Adventi időben a szentmisék rendje a következőképpen változik. Szerdán 800 óra, csütörtökön 600 óra (rorátés szentmise), előtte gyónási alkalom, pénteken 600 óra (rorátés szentmise), előtte gyónási alkalom. Este nem lesznek szentmisék az adventi időben.
  • Advent szombatjain 1700 órától ökumenikus gyertyagyújtásra hívjuk és várjuk híveinket a város főterére. Ahogy korábbi években is megszokhattuk, minden szombaton más felekezet lelkésze, papja segít bennünket adventi készületünkben.
  • Azok, akik a jövő évre is szeretnének Új Ember és Adoremus újságokat előfizetni, szíveskedjenek jelezni a sekrestyében vagy a plébánián november végéig. Újság előfizetést a jövő évre – mint erre az évre is – csak a teljes összeg (éves díj) befizetésével áll módunkban elfogadni. Az éves díjakról hamarosan tájékoztatom a Testvéreket.
  • Akik még nem rendezték az idei évre egyházi hozzájárulásukat (egyházi adó), szíveskedjenek befizetni a sekrestyében, vagy a plébánián hivatali időben, valamint a csekkes mód is rendelkezésükre áll. Csekk az újságos polcnál megtalálható.
  • A 2024. évi naptárak és a kalendárium már kaphatók. Megvásárolhatók a plébániatemplomban az újságos polcnál, a fíliákban pedig a sekrestyében. Kalendárium 800 Ft, forgathatós naptár 600 Ft, gyereknaptár 400 Ft, egylapos falinaptár 50 Ft.
  • December 3-án, vasárnap a katolikus iskola és óvoda szülői munkaközössége jótékonysági adventi vásárt rendez a templomkertben. A vásár 1030 órától 1230 óráig tart. Hívunk és várunk mindenkit adventi díszekkel, ajándékokkal, melyek megvásárlásával gyermekeinket támogatják.