Urunk mennybemenetele

2023.05.21

Urunk mennybemenetele

főünnep

2023. május 21.

· Május a Szűzanya hónapja, a péntek esti szentmise előtt 1730 órától májusi litániát imádkozunk, amelyreszeretettel hívom és várom a Testvéreket!

· Május 26-án, pénteken az esti szentmise utánra összehívom azegyházközségek területéről azokat, akik a plébániatemplom búcsújának szervezésében és lebonyolításában szívesenkivennék részüket. Gondolok itt a falvak képviseletére, az ágakat szedőkre, a sátrakat állítókra, a sátordíszítőkre és mindazokra, akik vállalnának feladatot.

· Május 28-a pünkösdvasárnap, a Szentlélek kiáradásának az ünnepe. Vasárnap 800 órakor Lullán, 930 órakor Zalán, 1100 órakor Tabon és hétfőn csak Tabon lesz szentmise 1100 órakor.

· Június 2-án, pénteken este nem lesz szentmise a plébániatemplomban, mivel az osztályommal osztálykirándulásra megyünk Budapestre.

· Június 8-án, csütörtökön tartjuk katolikus iskolánk tanévzáró Te Deumát a plébániatemplomban. Az ünnepi szentmise 1100 órakor kezdődik, amelyet Varga László kaposvári megyéspüspök mutat be. Szeretettel hívjuk a híveket is!

· Június 14-től a szerda reggeli szentmisék az új tanév kezdetéig reggel 700 órakor kezdődnek.