Évközi 5. vasárnap

2024.02.04

Évközi 5. vasárnap

2024. február 4.

  • A szentmise záró áldása után Balázs-áldásban részesítem a híveket!
  • Február 4-én, első vasárnap van, 1700 órától szentségimádást tartunk egyházmegyénk, egyházközségeink lelki megújulásáért, valamint papi és szerzetesi hivatásokért. Jövő hónaptól a szentségimádás minden hónap első péntekén lesz a szentmise előtt 1 órával, alatta pedig gyónási alkalom, majd hangos szentségimádás.
  • Egyházközségi bálunkra cégek és magánszemélyek tombola felajánlását várjuk, amelyeket leadhatnak a plébánia hivatalban.Előre is köszönjük a szervezők nevében. Egyházközségi bálunk időpontja február 10. Ez lesz a X. Egyházközségi bálunk, amely jubileumi bál lesz, sok meglepetéssel. Bálunk időpontja február 10. szombat, amely 1730 órakor a plébániatemplomban szentmisével kezdődik.
  • Február 11-én, vasárnap csak Tabon lesz szentmise 1100 órakor.
  • Február 13-án Hamvazószerda, szigorú böjti nap. Az egyházi előírások szerint a 18 és 60 év közöttiek csak háromszor ehetnek, és egyszer lakhatnak jól, illetve húst nem vehetnek magukhoz. Az ital, hacsak nem étel jellegű (pl. tej, leves), nem szegi meg a böjtöt. A főétkezés áthelyezhető a megszokottól eltérő időpontra is. Fel vannak mentve a betegek, a terhes és szoptató anyák, akik egy étkezés alkalmával csak keveset fogyaszthatnak, a koldusok, a megerőltető munkát végzők, az utazók, és azok a szellemi dolgozók, akiket a böjt akadályozna kötelességük teljesítésében. Ezzel a nappal megkezdjük az előkészületünket Krisztus Urunk szenvedésének és feltámadásának méltó megünneplésére. Szentmise lesz a plébániatemplomban 800 órakor. A szentmise keretében a hamvazás szertartásában részesítjük a Testvéreket. A hamvazás szertartását vasárnap is megtartjuk.
  • Előre hirdetem, hogy február 25-én országos gyűjtés van a katolikus iskolák javára, így adjuk majd perselyadományainkat.
  • Aki szeretne ebben az évben szentmisét mondatni, az jelezze az időpontot minél előbb. Szentmisét mondathatunk élő és meghalt szeretteinkért. Ne feledkezzünk meg róluk, számukra ez lehet a legnagyobb ajándék, amely által segíthetünk rajtuk, hogy üdvösségre jussanak. A szentmise stóladíja: 4000 Ft.