Évközi 6. vasárnap

2024.02.11

Évközi 6. vasárnap

2024. február 11.

  • Február 14. Hamvazószerda, szigorú böjti nap Az egyházi előírások szerint a 18 és 60 év közöttiek csak háromszor ehetnek, és egyszer lakhatnak jól, illetve húst nem vehetnek magukhoz. Az ital, hacsak nem étel jellegű (pl. tej, leves), nem szegi meg a böjtöt. A főétkezés áthelyezhető a megszokottól eltérő időpontra is. Fel vannak mentve a betegek, a terhes és szoptató anyák, akik egy étkezés alkalmával csak keveset fogyaszthatnak, a koldusok, a megerőltető munkát végzők, az utazók, és azok a szellemi dolgozók, akiket a böjt akadályozna kötelességük teljesítésében. Ezzel a nappal megkezdjük az előkészületünket Krisztus Urunk szenvedésének és feltámadásának méltó megünneplésére. Szentmise lesz a plébániatemplomban reggel 8 órakor. A szentmise keretében a hamvazás szertartásában részesítjük a Testvéreket, valamint vasárnap is.
  • Nagyböjt péntekjein 1715 órától keresztutat végzünk, szeretettel hívom és várom a Testvéreket!
  • Előre hirdetem, hogy február 25-én országos gyűjtés van a katolikus iskolák javára, így adjuk majd perselyadományainkat.
  • Aki szeretne ebben az évben szentmisét mondatni, az jelezze az időpontot minél előbb. Szentmisét mondathatunk élő és meghalt szeretteinkért. Ne feledkezzünk meg róluk, számukra ez lehet a legnagyobb ajándék, amely által segíthetünk rajtuk, hogy üdvösségre jussanak. A szentmise stóladíja: 4000 Ft.