Pünkösdvasárnap

2024.05.19

Pünkösdvasárnap

A Szentlélek kiáradásának főünnepe

2024. május 19.


· Május a Szűzanya hónapja, a péntek esti szentmise előtt 17:30 órától májusi litániát imádkozunk, szeretettel hívom és várom a Testvéreket!

· Május 20-án, pünkösdhétfőn Szent Bernát ünnepéhez kötődően a 18:00 órakor kezdődő szentmise keretében tartjuk Lullán a fogadalmi szentmisét, amelyet Bálint Gábor püspöki biztos, balatonfenyvesi plébános mutat be. Pünkösdhétfőn és az azt követő héten a plébánia területén nem lesz szentmise, csak vasárnap, mert a gyerekekkel Erdélybe kirándulunk, amelyet pályázaton nyertünk.

· Május 24-én, pénteken este nem lesz szentmise a plébániatemplomban, mivel az osztályommal Erdélybe megyünk.

· Előre hirdetem, hogy június 2-án Úrnapja, a plébániatemplom búcsújának ünnepe. Szentmise csak Tabon lesz 10:00 órakor. A szentmise után megtartjuk a szokásos úrnapi körmenetet. Elsőáldozó ruhában várom az idén elsőáldozott gyerekeket, valamint hitoktatóimat 915 órára, hogy a mise előtt tudjunk még próbálni. Kérem, hogy a gyerekek virágszirmokat kis kosárban hozzanak magukkal, amelyet majd az Oltáriszentség előtt hintenek!

· Egyházközségi gyűjtést hirdetek a régi plébániaépület belső felújításának befejezéséhez. Az egyházközség önerőből elvégezte a villamoshálózat teljes korszerűsítését, az új vízhálózat kiépítését, a teljes fűtési rendszer cseréjét-korszerűsítését, valamint a nagy belmagasság lecsökkentését, és elkészülnek a festési munkálatok is. A pénzünk sajnos elfogyott, de a burkoló májusra való érkezéséig szükséges lenne a két fürdőszoba burkolási költségének előteremtése, amely anyag és munkadíjjal együtt 1.300.000 Ft-ot tesz ki. Ehhez számítok a Testvérek adományára, aki szívesen hozzájárulna, hálás szívvel köszönöm. Köszönöm az eddigi 1.010.000 Ft adományt.