Szentháromság vasárnapja

2024.05.26

Szentháromság vasárnapja

2024. május 26.


· Június Jézus Szentséges Szívének hónapja, pénteken 17:30 órától Jézus Szíve litániát imádkozunk.

· Június 2-án Úrnapja, a plébániatemplom búcsújának ünnepe. Szentmise csak Tabon lesz 1000 órakor. A szentmise után megtartjuk a szokásos úrnapi körmenetet. Elsőáldozó ruhában várom az idén elsőáldozott gyerekeket, valamint hitoktatóimat délelőtt 9:15 órára, hogy a mise előtt tudjunk még próbálni! Kérem, hogy a gyerekek virágszirmokat kis kosárban hozzanak magukkal, amelyet majd az Oltáriszentség előtt hintenek!

· Június 14-én, pénteken tartjuk katolikus iskolánk tanévzáró Te Deumát a plébániatemplomban. Az ünnepi szentmise 1100 órakor kezdődik, amelyet Varga László kaposvári megyéspüspök mutat be. Szeretettel hívjuk a híveket is!

· Egyházközségi gyűjtést hirdetek a régi plébániaépület belső felújításának befejezéséhez. Az egyházközség önerőből elvégezte a villamoshálózat teljes korszerűsítését, az új vízhálózat kiépítését, a teljes fűtési rendszer cseréjét-korszerűsítését, valamint a nagy belmagasság lecsökkentését, és elkészülnek a festési munkálatok is. A pénzünk sajnos elfogyott, de a burkoló májusra való érkezéséig szükséges lenne a két fürdőszoba burkolási költségének előteremtése, amely anyag és munkadíjjal együtt 1.300.000 Ft-ot tesz ki. Ehhez számítok a Testvérek adományára, aki szívesen hozzájárulna, hálás szívvel köszönöm. Köszönöm az eddigi 1.010.000 Ft adományt.