Urunk mennybemenetele

2024.05.12

Urunk mennybemenetele

főünnep

2024. május 12.


· Május a Szűzanya hónapja, a péntek esti szentmise előtt 17:30 órától májusi litániát imádkozunk, szeretettel hívom és várom a Testvéreket!

· Május 16-án, csütörtökön 1800 órára összehívom a plébániatemplomba azegyházközségek területéről azokat, akik a plébániatemplom búcsújának szervezésében és lebonyolításában szívesenkivennék részüket. Gondolok itt a falvak képviseletére, az ágakat szedőkre, a sátrakat állítókra, a sátordíszítőkre és mindazokra, akik vállalnának feladatot.

· Május 19, pünkösdvasárnap a Szentlélek kiáradásának az ünnepe. 9:30 órakor Zalán, 11:00 órakor Tabon, hétfőn csak Lullán lesz szentmise 18:00 órakor.

· Május 24-én, pénteken este nem lesz szentmise a plébániatemplomban, mivel az osztályommal Erdélybe megyünk.

· Május 20-án, pünkösdhétfőn Szent Bernát ünnepéhez kötődően a 1800 órakor kezdődő szentmise keretében tartjuk Lullán a fogadalmi szentmisét, amelyet Bálint Gábor püspöki biztos, balatonfenyvesi plébános mutat be. Pünkösdhétfőn és az azt követő héten a plébánia területén nem lesz szentmise, csak vasárnap, mert a gyerekekkel Erdélybe kirándulunk, amelyet pályázaton nyertünk.

· Egyházközségi gyűjtést hirdetek a régi plébániaépület belső felújításának befejezéséhez. Az egyházközség önerőből elvégezte a villamoshálózat teljes korszerűsítését, az új vízhálózat kiépítését, a teljes fűtési rendszer cseréjét-korszerűsítését, valamint a nagy belmagasság lecsökkentését, és elkészülnek a festési munkálatok is. A pénzünk sajnos elfogyott, de a burkoló májusra való érkezéséig szükséges lenne a két fürdőszoba burkolási költségének előteremtése, amely anyag és munkadíjjal együtt 1.300.000 Ft-ot tesz ki. Ehhez számítok a Testvérek adományára, aki szívesen hozzájárulna, hálás szívvel köszönöm. Köszönöm az eddigi 970.000 Ft adományt.